ایام عید و تعطیلات نوروز همواره به عنوان زمانی برای دید و بازدید و صله رحم، شادی، استراحت و گردش و گشت و گذار شناخته می شود. اما عید امسال، بسیار متفاوت از هر عید دیگری است که در خاطره های ما وجود دارد. گسترش ویروس کرونا در سطح کشور و سراسر کرۀ خاکی باعث شده است تا بنابر توصیه های پزشکان و دولتمردان، و به منظور حفظ سلامت خود و دیگران، امسال بخشی زیاد از مردم، عید را برخلاف سال های گذشته در خانه های خود سپری کنند.

اگرچه خانه نشینی در تعطیلات عید و قرنطینه در این ایام امری کسالت آور است، اما هر کس می تواند بنابر علایق و نیاز خود، از فرصت به وجود آمده استفاده نماید.

در این پرونده، فعالیت هایی که حقوقی ها می توانند در روزهای قرنطینه انجام دهند را با شما مرور خواهیم کرد. پس از مطالعه، شما هم می توانید پیشنهادها و نظرهای خود را با ما و دیگر مخاطبان در میان بگذارید.

 

مرور کتاب ها و جزوه های حقوقی

قطعاً هر یک از ما در دوران دانشجویی به بعضی از کتاب ها و جزوه های حقوقی علاقه بیشتری داشتیم و از خواندن آنها لذت بیشتری می بردیم و همیشه منتظر فرصتی بودیم تا مجددا آنها را مطالعه کنیم تا ضمن مرور مطالبی جذاب و یادآوری نکات مهم، خاطرات دوران دانشجویی را نیز زنده کنیم. بسیاری از ما پس از فارغ التحصیلی و اشتغال به کار، هرگز چنین فرصتی را به منظور مرور کتاب ها و جزوه های حقوقی محبوب و دوست داشتنیمان به دست نیاوردیم.

با توجه به شرایط کنونی و ضرورت ماندن در خانه در ایام عید، یکی از کارهایی که حقوقی ها می توانند انجام دهند، بیرون کشیدن کتاب ها و جزوه های دوران دانشجویی و مرور آنها است. مطمئن باشید مرور کتاب ها و جزوه های قدیمی خاطرات زیادی را برای شما زنده خواهد کرد.

 

مطالعه زندگینامه استادان حقوق

در هر حرفه ای افرادی هستند که موفقیت های بسیاری را در ابعاد مختلف به دست آورده و ممتاز می شوند و بدین سان مورد تحسین دیگران قرار می گیرند و به عنوان یک الگو، معیار رفتار دیگران و به خصوص تازه واردان آن عرصه قرار می گیرند.

دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی، یکی از استادان نامدار حقوق که آوازۀ شهرت وی به خارج از مرزهای ایران هم می رسد، در مقدمۀ جلد دوم کتاب الفارق، آشنایی با زندگی بزرگان را یکی از طُرُق حرمت داشتن عمر و از عوامل بزرگ شدن به حساب می آورند. از این رو، بررسی زندگی چنین افرادی به عنوان یک الگو و معیار و بر شمردن ویژگی های منحصر به فرد ایشان، نه تنها لازم و ضروری است بلکه منتهی به تربیت و تعالی پیروان ایشان نیز می شود. رشتۀ حقوق و دانشجویان و فارغ التحصیلان آن نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بدون تردید الگو قراردادن استادان بزرگ این رشته که هر یک کوهی از دانش و تجربه به حساب می آیند، در شکل دهی شخصیت حقوقی ها موثر خواهد بود.

تاکنون چندین کتاب جذاب از زندگینامه استادان حقوق منتشر شده است که برای نمونه می توان موارد زیر را بر شمرد:

  • «زندگی من: از کجا آمده‌ام آمدنم بهر چه بود؟» - خود زندگینامه نوشت دکتر ناصر کاتوزیان؛
  • «بر تارک علم» - زندگینامه و مطالبی پیرامون دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی تألیف محمدرضا قنبری؛
  • «خاطرات شگفت انگیز در مسند قضا» - تألیف قاضی حسین نوریان.

کتاب های مذکور مملو از نکات و آموزه هایی هستند که دانشجویان و فارغ التحصیلان حقوق و وکلا و قضات با توجه به آنها می توانند از تجربیات ارزشمند مولفان نهایت بهره و استفاده را ببرند.

به غیر از کتاب های منتشر شده، بعضی از استادان نیز دارای سایت های شخصی هستند که دارای اطلاعاتی ازجمله زندگینامه، آثار و تألیفات، آلبوم عکس و موارد دیگری می شود که خواندن و دیدن آنها خالی از لطف نیست. سایت دکتر جمشید ممتاز (استاد حقوق بین الملل)، سایت دکتر عبدالحسین شیروی (استاد حقوق خصوصی و تجارت بین الملل) و سایت دکتر محسن محبی (استاد حقوق بین الملل و داوری های بین المللی) ازجمله سایت های مفید هستند که می توانید با گشت و گذار در آنها اوقات مفیدی داشته باشید.

برای ورود به سایت های استادان مذکور، اینجـــا کلیک کنید.

همچنین در بخش تالار بزرگان حقوق در دیداد می توانید زندگینامه استادان بزرگ حقوق ایران و جهان را نیز مطالعه نمایید.

 

خواندن / نوشتن مقاله های حقوقی

مقاله به دلایل مختلف ازجمله توجه به موضوعات تخصصی، حجم کم تر، سرعت بالا در انتشار، به روز بودن مطالب و توجه به آخرین تحولات و قابلیت دسترسی عموم به آن، نسبت به کتاب برتری دارد. اگر قصد دارید به صورت تخصصی در حوزه ای خاص از علم حقوق به فعالیت بپردازید، علاوه بر مطالعه کتاب های مرجع آن حوزه، باید مقاله های مرجع و تخصصی آن حوزه را نیز مطالعه نمایید.

علاوه بر به روز رسانی دانش و علم، خواندن مقاله های مختلف از استادان گوناگون به شما کمک می کند تا با سبک های مختلف نگارش یک مقاله آشنا شوید و سبک خود را از میان آنها انتخاب کنید. این موضوع به شما کمک می کند تا با نحوۀ نگارش مقدمه و نتیجه گیری، تحلیل دیدگاه های مختلف، طرح مسئله، پرسش اصلی و پاسخ به آن و موارد دیگر آشنا شوید.

اگر دانشجوی مقاطع ارشد و دکتری هستید، روزهای قرنطینه فرصت مناسبی هستند تا ضمن افزایش دانسته های خود از طریق مطالعۀ مقاله که غالباً از طریق اینترنت قابل بازیابی هستند، با اصول مقاله نویسی نیز آشنا شوید و گام های اولیه برای نگارش مقاله خود را آغاز کنید.

 

تقویت زبان انگلیسی تخصصی

بدون هیچ شک و تردیدی زبان انگلیسی، زبان جامعه جهانی و زبان مورد قبول اکثریت ملت ها و دولت ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر است. دانستن زبان انگلیسی و تسلط نسبی به آن، خود به خود باعث گسترش قلمرو جفرافیایی فعالیت های حرفه ای شما خواهد شد و فرصت های شغلی بیشتری را پیش روی شما قرار خواهد داد.

یکی از راه های تقویت مهارت های گوش کردن و صحبت کردن در انگلیسی، دیدن فیلم ها و سریال های انگلیسی زبان است. اگر محوریت این فیلم ها و سریال ها مسائل حقوقی باشد، این موضوع باعث خواهد شد تا با متون تخصصی رشته خود و همچنین تا حدودی با نظام های حقوقی دیگر به خصوص نظام حقوقی کامن لا نیز آشنا شوید.

قبلاً در دیداد و در بخش حقوق و هنر، تعدادی از فیلم ها و سریال های انگلیسی با محوریت حقوق معرفی شدند که از اینجـــا قابل مشاهده هستند.

خواندن مقاله ها و یادداشت های حقوقی انگلیسی نیز به تقویت زبان انگلیسی تخصصی کمک خواهد کرد. در همین خصوص می توانید به «ایرانیل: تحلیل ایرانی حقوق بین الملل» مراجعه نمایید که اولین سایت ایرانی در زمینۀ بازنشر و درج موضوعات حقوقی به زبان انگلیسی است که تمرکز آن بر روی موضوعات حقوقی مرتبط با ایران است. 

 

انتخاب استایل حقوقی

یکی از مواردی که حقوقی ها توجه کم تری به آن دارند، پرستیژ و استایل خاص حقوقی هاست که برای حقوق خوانان و حقوقدانان حکم یک نوع امضاء را دارد. لباس رسمی و نحوۀ انتخاب کمربرند و کفش هماهنگ با لباس، انتخاب کیف دستی، ساعت مچی و حتی عطر مناسب، مواردی هستند که حقوقی ها باید به آنها توجه ویژه داشته باشند. ظاهر مناسب و شیک نه تنها اعتماد به نفس شما را بالا خواهد برد، بلکه باعث خواهد شد تا اعتماد طرف مقابل را راحت تر به دست آورید.

اگر تاکنون به این موارد توجه نکرده اید، اکنون فرصت مناسبی است که به آنها فکر کنید و استایل اختصاصی خود را انتخاب کنید.

 

عضویت در وکیل بان

پیشنهاد آخر که مخصوص وکلا است، ثبت نام و عضویت در وکیل  بان می باشد. وکیل بان اولین بانک وکلای متخصص در ایران است که تاکنون میزبان ۱۰۰ وکیل از سراسر ایران با تخصص های مختلف شده است. وکیل بان پلتفرمی است که همانند کارت ویزیت آن لاین شما عمل می کند و امکان ارتباط وکیل جویان را با شما و از راه دور فراهم می آورد.

برای اینکه با ۸ مزیت عضویت در وکیل بان آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم تا یادداشت «وکلا بخوانند: چرا باید به وکیل بان بپیوندید؟» را مطالعه نمایید.

برای ثبت نام در وکیل بان اینجـــا کلیک کنید.


شما هم می توانید نظرها و پیشنهادهای خود را در خصوص این پرونده با دیگر مخاطبان دیداد در میان بگذارید. قطعاً فعالیت های دیگری نیز وجود دارند که در این پرونده از قلم افتاده اند و شما می توانید آنها را معرفی کنید.

 

 

اشتراک گذاری:
پرونده: ۹ عطر پیشنهادی دیداد برای آقایان حقوقی (استایل حقوقی ها)پرونده: هنرمندان معروف، حقوقدانان گمنام (ایران)پرونده: معرفی پنج چهره برجسته سیاه پوست در تاریخ حقوقی معاصر آمریکا
verification
زمان ثبت
یکشنبه 03 فروردین 1399 17:23
اسم کتاب دکتر کاتوزیان «زندگی من: از کجا آمده‌ام آمدنم بهر چه بود؟» هست نه اونکی که نوشتین.
عماد
پاسخ
خیلی ممنون از تذکرتون. اصلاح شد.