درحالیکه پیشینه تاریخی اعمال تحریم علیه کشورها را می توان در قبل از تأسیس سازمان ملل متحد جستجو کرد، ولیکن استفاده از این ابزار غیرقهری به عنوان یکی از تمهیدات فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد برای حفظ صلح و امنیت بین المللی از ویژگی های نظام امنیت دسته جمعی ملل متحد است.

هدف ماده ۴۱ منشور از اتخاذ اقدامات غیرقهری، اعمال فشار بر دولت ناقض صلح و امنیت بین المللی برای تغییر رفتار، کاهش توانایی نظامی، سیاسی، اقتصادی، محدودکردن ارتباطات بین المللی و انزوای آن می باشد. سازمان ملل متحد در طول حیات نزدیک به ۷۵ سال خود، تا قبل از پایان جنگ سرد فقط علیه رودزیای جنوبی در ۱۹۶۶ و آفریقای جنوبی در ۱۹۷۷ اعمال تحریم کرد؛ ولیکن در دهه نود و پس از آن بارها و بارها شورای امنیت علیه دولت ها با صدور قطعنامه با اشکال و در قالب های مختلف به این ابزار متوسل شده است. سازمان های منطقه ای نیز در این زمینه از ملل متحد اقتباس کرده اند. همچنین تحریم های یکجانبه عمدتاً از طرف ایالات متحده آمریکا به ابزاری برای سیاست خارجی آن دولت بدل شده است.

شناخت جایگاه، چگونگی کاربرد، آثار خواسته و ناخواسته تحریم ها، از مناظر مختلف از طریق مطالعات علمی، برگزاری کنفرانس ها و انتشار گزارش ها صورت گرفته است؛ ولیکن همچنان با عنایت به استمرار کاربرد، و شرایط در حال تحول بین المللی لزوم توجه علمی به این مسأله وجود دارد، به ویژه آنکه کشور ما علاوه بر تحمل آثار تحریم های یکجانبه از طرف ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، موضوع صدور قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد در موضوع هسته ای نیز بوده است. 

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در راستای تحقق اهداف اساسنامه خود، همایش سالانه خود را پیرامون این موضوع مهم برگزار می کند.

برگزارکنندگان همایش از شما دانش پژوهان گرامی دعوت به عمل می آورند تا با ارائه مقاله در یکی از محورهای ذیل و با توجه و نه محدود به نمونه های پدیدارها، مفاهیم و طرز رفتارهای اشاره شده، بر غنای این همایش بیافزایید.

 

  محورهای عمده همایش:

  • تاریخچه و مبانی تحریم های بین المللی؛
  • جامعه ملل و تحریم؛
  • سازمان ملل متحد و تحریم؛
  • تمهیدات فصل هفتم منشور در نظر و عمل؛
  • سازوکارهای سازمان ملل متحد در اجرای تحریم؛
  • نقش تحریم در تحقق اهداف منشور ملل متحد؛
  • آثار تحریم از منظر حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی؛
  • مصادیق اجرای تحریم از طرف شورای امنیت؛
  • تحریم های هوشمند؛
  • تحریم های یکجانبه و آثار سوء اقتصادی حقوق بشری، تروریسم؛
  • حقوق بین الملل و مشروعیت تحریم های یکجانبه؛
  • تحریم های یکجانبه و آثار سوء حقوق بشری؛
  • تعهدات دولت ها در مقابله با آثار سوء تحریم های یکجانبه.

 

  تقویم همایش:

مهلت ارسال خلاصۀ مقاله: تا ۳۰ مهر ۱۳۹۸

اعلام نتیجه بررسی خلاصه ها: ۱۵ آبان ۱۳۹۸

ارسال اصل مقاله هایی که خلاصۀ آنها پذیرفته شده است: ۱۵ دی ۱۳۹۸

تاریخ برگزاری همایش: نیمه اول اسفند ۱۳۹۸

 

  اصول نگارش مقاله و نحوۀ ارسال آن:

از استادان و پژوهشگران گرامی خواهشمند است مقاله های ارسالی خود را مطابق با شرایط ذیل تهیه و ارسال نمایند:

- مقاله ارسال شده باید حاوی مطالب جدید در حوزۀ محورهای ارائه شده در همایش باشد و پیش از این به صورت جزئی یا کلی در جای دیگری ارائه و یا منتشر نشده باشد؛

- مسئولیت محتوای علمی مقاله و حفظ حقوق مولفان، مترجمان و ... به عهدۀ نویسنده یا نویسندگان است؛

 - فونت مورد استفاده برای خلاصه و اصل مقالات باید B Zar با اندازۀ ۱۴ باشد. خلاصۀ مقاله باید حداکثر در ۲۰۰ کلمه همراه با واژگان کلیدی ارائه گردد و حجم اصل مقاله باید بین ۱۵ تا ۲۰ صفحه باشد؛

- هیئت علمی همایش حق ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ می دانند؛

- شیوۀ ارجاع دهی در مقاله ها به شکل زیرنویس و به ترتیب زیر است:

کتاب: نام و نام خانوادگی، عنوان کتاب، نوبت چاپ، مکان: انتشارات، سال چاپ، صفحه یا صفحات.

مقاله: نام و نام خانوادگی، عنوان مقاله، نام نشریه، مشخصات نشریه (شماره، سال چاپ و ...)، صفحه یا صفحات.

- لطفاً چکیده مقاله و در صورت پذیرفته شدن، اصل مقاله را مطابق با مهلت های اعلام شده به آدرس پست الکترونیک iauns.ir.2011@gmail.com ارسال نمایید و از طریق تلفن ۸۱۰۳۲۲۰۱ – ۰۲۱ و یا موبایل ۰۹۱۲۸۱۲۸۴۷۸ از دریافت مقاله خود اطمینان حاصل نمایید.

 

  توجه!

مقالات ارسالی باید از کیفیت علمی پژوهشی برخوردار باشند (همایش با ثبت در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از مجوز علمی برخوردار خواهد بود).

با عنایت به انتشار دوفصلنامه انگلیسی زبان انجمن با عنوان "Iranian Review of UN studies" با درجه علمی پژوهشی، با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مقالات ارزشمند ارائه شده که انعکاسی از نگاه ایرانی و یا مرتبط به موضوعات ایران باشند، پس از داوری مجدد متن انگلیسی، امکان چاپ در نشریه را خواهند داشت. 

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد بر اساس رویۀ خود، مقالات پذیرفته شده چه آنها که فرصت ارائه در همایش را بیابند و چه آنها که چنین فرصتی به دست نیاورند را در یک مجموعه مقالات چاپ خواهد کرد.

 

 

اشتراک گذاری:
فراخوان مقاله برای «دو فصل نامه حقوق و هنر» _ ۱۴۰۲فراخوان مقاله به فارسی و انگلیسی برای همایش «اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین الملل» _ اسفند ۱۴۰۲فراخوان سمپوزیوم تالار گفتگوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با موضوع: «ساختارهای بدل از سازمان های بین المللی و حکمرانی جهانی» _ آذر ۱۴۰۲
verification