گزارش

گزارش نخستین دور ملی مسابقات موت کورت سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در ایران (۱۴۰۳)
ارج نامه در بزرگداشت شادروان پروفسور فرانسوا ریگو در ۳۸۵ صفحه و توسط انتشارات دانشگاه لوآن بلژیک به چاپ رسیده است و مشتمل بر مجموعه ای از ۱۹ مقاله به زبان های انگلیسی و فرانسه به قلم نویسندگان ایرانی همچون استاد دکتر حسین صفائی و دکتر مصطفی محقق داماد و دیگران و نیز استادان خارجی حقوق بین الملل همچون استاد آلن پله (استاد حقوق بین الملل دانشگاه نانتر فرانسه) که وکیل ارشد خارجی در تیم حقوقی ایران در دو پرونده مطروح علیه آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری نیز است و استاد ووان لوو (استاد حقوق بین الملل آکسفورد) که او نیز عضو تیم حقوقی ایران در دیوان بین المللی دادگستری است، می باشد.
روز دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹، آخرین مرحله از جلسات استماع دیوان بین المللی دادگستری در خصوص رسیدگی به اعتراض مقدماتی آمریکا به دادخواست ایران در پروندۀ «نقض عهدنامۀ مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی ۱۹۵۵» (ایران علیه ایالات متحد آمریکا) برگزار شد و از این پس دیوان بررسی دفاعیات و استدلال های طرفین را جهت صدور رأی در این مرحله آغاز خواهد کرد.
جلسۀ رسیدگی به تقاضای صدور دستور موقت از جانب ایران در دعوی مطروحه در دیوان بین المللی دادگستری علیه ایالات متحدۀ امریکا که با عنوان پروندۀ «ادعای نقض عهدنامۀ مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی ۱۹۵۵ (ایران علیه ایالات متحده)» نامگذاری شده است، به مدت چهار روز از دوشنبه مورخ ۱۳۹۷/۰۶/۰۵ تا پنج شنبه مورخ ۱۳۹۷/۰۶/۰۸ در محل کاخ صلح واقع در شهر لاهه برگزار شد و نمایندگان و وکلای ایران و امریکا، مواضع خود را در قبال درخواست دستور موقت مورد تقاضای ایران، مطرح و تشریح نمودند.
گزارش نشست انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با عنوان «خوانش اسناد بینالمللی: گزارش مخبر ویژه کمیسیون حقوق بینالملل تحت عنوان قواعد غیرقابل عدول حقوق بینالملل(قواعد آمره)» که در روز چهارشنبه مورخ ۱۹/۰۷/۱۳۹۶ در خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار گردید.
دوره آموزشی حل و فصل اختلافات در صنعت نفت و گاز (با نگاهی به رویکرد تفسل) در روز پنجشنبه مورخ ۰۴ خرداد ۱۳۹۶ از سوی موسسه پژوهش در مدیریت و برنامه ریزی انرژی دانشگاه تهران و موسسه تفسل، در هتل پارسیان تهران برگزار گردید.
ششمین نشست از سلسله نشست های علمی تخصصی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی با عنوان «ایران و تعهدات بین المللی: مسئله اجرای ملی» با سخنرانی دکتر هادی آذری (عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی) و دکتر سید حسین سادات میدانی (مشاور حقوقی وزارت امور خارجه و عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین الملل) روز یکشنبه مورخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ در سالن اجتماعات دانشکده برگزار شد.
شامگاه دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶، سالن اجتماعات کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران میزبان جمعی از استادان، حقوقدانان، وکلای دادگستری و دانش پژوهان جوانی بود که برای استماع دیدگاه های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در زمینه حقوق بشر و شهروندی گرد هم آمده بودند.
نشست تخصصی گروه حقوق جزا و جرم شناسی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با عنوان «اتحاد برای مبارزه با فساد» به مناسبت ۰۹ دسامبر، روز جهانی مبارزه با فساد، در سالن اجتماعات دانشکده برگزار گردید.
گروه تخصصی حقوق جزا و جرمشناسی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، نشست علمی «تحلیل خشونت زنان علیه مردان» را برگزار کرد.
هر سال حدود ٥٠٠ دانشگاه از سراسر جهان در ویس موت شرکت می کنند که در دو شهر وین و هنگ کنگ برگزار می گردد. امسال ٣١١ تیم در وین و ١٩٠ تیم در هنگ کنگ حضور داشتند. تمام دانشگاه های بزرگ جهان نظیر هاروارد، کمبریج، ییل در این المپیاد شرکت دارند. تیم دانشگاه علامه طباطبایی(ره) در دومین حضور خود در این المپیاد، موفق شد جزء ٣٢ تیم نخست باشد که به مرحله حذفی راه یابد؛ برای مطالعه گزارش شرکت تیم ایرانی شرکت کننده در این دوره از مسابقات ویس موت بر روی تیتر کلیک نمایید.
نشست تخصصی «نقد و بررسی عملکرد سازمان ملل متحد در حمایت از زنان قربانی ترور» به مناسبت روز جهانی زنان (۸ مارس) به همت انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) و همکاری مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران، روز یکشنیه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) برگزار شد؛ برای مطالعه گزارش این نشست بر روی تیتر کلیک نمایید.
دومین نشست از سلسله نشست های «برجام تا انجام» با عنوان «واکاوی ماهیت توافق برجام و جایگاه آن در نظام حقوق داخلی ایران و آمریکا» از سوی پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان بسیج حقوقدانان در تاریخ ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ برگزار شد؛ برای مطالعه گزارش این نشست و مشاهده تصاویر بر روی تیتر کلیک نمایید.
اولین نشست از سلسله نشست های «برجام تا انجام» با عنوان «بررسی حقوقی ـ اقتصادی توافق برجام از منظر حقوق بین الملل» از سوی پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان بسیج حقوقدانان در تاریخ ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ برگزار شد؛ برای مطالعه گزارش این نشست و مشاهده تصاویر بر روی تیتر کلیک نمایید.
به میزبانی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، برنامه جامع مشترک میان ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت ملل متحد به علاوه آلمان و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت منتج از آن، در محل خانه اندیمشندان علوم انسانی در روز ۱۲ مرداد مورد بحث و بررسی استادان و کارشناسان خبره حقوق بین الملل قرار گرفت؛ برای مطالعه گزارش و مشاهده تصاویر بر روی تیتر کلیک نمایید.
نخستین همایش تخصصی «جایگاه تبلیغات در حرفه وکالت؛ بایدها و نبایدها» با همت کمیسیون جوانان کانون وکلای دادگستری مرکز روز سه شنبه ۱۹ خرداد برگزار گردید. در این همایش که با حضور جمعی از حقوقدانان، وکلا، و صاحبنظران در محل سالن جلال نایینی کانون وکلا برگزار شد، دکتر علی نجفی توانا رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، بهمن کشاورز رئیس اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری مرکز، دکتر حسین محمد نبی نایب رئیس کانون مرکز، دکتر علیرضا آذربایجانی استاد دانشگاه تهران و دکتر حسن محسنی استاد دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند؛ برای مطالعه گزارش و مشاهده تصاویر بر روی تیتر کلیک نمایید.
دوره جامع آموزش داوری که در مرکز داوری اتاق بازرگانی طراحی و اجرا شده بود با برگزاری دوره پیشرفته ۲ در روز های ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه در محل اتاق بازرگانی ایران پایان یافت؛ برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی تیتر کلیک نمایید.
اولین جلسه از نشست های "هم اندیشی داوری" با هدف طرح مسائل و مشکلات داوری و بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل این حوزه به میزبانی مرکز داوری اتاق ایران در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار گردید؛ برای مطالعه گزارش و مشاهده تصاویر بر روی تیتر کلیک نمایید.
در مورخ ۱۷ آبان ماه ۱۳۹۳ حجت الاسلام و المسلمین سید جواد ورعی استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم و عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بحثی با عنوان «حق اعتراض و قیام در برابر حاکم جائر با مروری بر سیره امام حسین(ع)» را در دفتر مرکزی کمیسیون ارائه کرد؛ برای مطالعه متن گزارش بر روی تیتر کلیک نمایید.
همایش بین المللی مصونیت در حقوق بین الملل که ۲۹ و ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۱ توسط انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد و با مشارکت دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه هلال احمر، کمیته بین المللی صلیب سرخ، مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد به بررسی سیر تحولات حقوقی مصونیت مقامات عالیرتبه و نمایندگان دیپلماتیک آن ها در حقوق بین الملل و تشریح کارکردها و چالش های نوین پیش روی این پدیدۀ تقریباً کهن پرداخت؛ برای خواندن گزارش اختصاصی وب سایت حقوقی دیداد از این مراسم و مشاهدۀ تصاویر بر روی تیتر کلیک نمایید.