سخنرانان:

دکتر هوشنگ شامبیاتی (مدیر گروه حقوق جزا و جرمشناسی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی)

دکتر ابراهیم اسلامی (قاضی دادگاه کیفری یک استان تهران)

آقای نورالله عزیز محمدی (قاضی بازنشسته دادگاه تجدید نظر استان تهران و وکیل دادگستری)

 

گروه تخصصی حقوق جزا و جرمشناسی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، نشست علمی «تحلیل خشونت زنان علیه مردان» را در ساعت ۱۵:۰۰ روز چهارشنبه مورخه ۰۱ دی ۱۳۹۵، در سالن اجتماعات دانشکده برگزار کرد. این نشست ابتدا با قرائت آیاتی از قران مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید.

دکتر هوشنگ شامبیاتی، ضمن خیر مقدم به استادان، دانشجویان و مهمانان حاضر در جلسه، به توضیح مختصری در رابطه با موضوع مورد بحث پرداخت.

پس از ایشان، دکتر ابراهیم اسلامی، دراین رابطه گفت: «چند سالی است که متاسفانه شاهد خشونت زنان علیه شوهرانشان هستیم. این خشونت شامل طیف وسیعی از خشونت های کلامی، لفظی، آزارهای جسمی، کتک کاری و پدیده شوهر کشی است. در این خشونت ها، مردان به طور معمول از ترس مورد تمسخر قرار گرفتن و زیر سوال رفتن وجه شخصیتی شان آن را هرگز مطرح نمی کنند و همین ماجرا موجب افزایش این خشونت ها در خانواده می شود.» وی به ارائه آماری عجیب پرداخت و بیان داشت: «از ۱۰ هزار پرونده قتل همسرکشی که در دادگاه کیفری تهران بررسی می شود، هفت پرونده آن مربوط به شوهرکشی است که آماری بالا و تکان دهنده محسوب می شود. در ۰۶  ماه نخست امسال نیز ۳۵  هزار پرونده شوهر آزاری به پزشکی قانونی ارسال شده است و از بین شهرهای مختلف کشور، بالاترین خشونت علیه مردان مربوط به استان مازندران است.» دکتر ابراهیم اسلامی درباره علل افزایش خشونت زنان علیه مردان به چهار نکته اشاره کرد: «نخست، نارسایی و ناکارآمد بودن دلایل و قوانین طلاق برای زنان است. زنان وقتی در خانواده مورد خیانت، خشونت و یا سوءتفاهم های اخلاقی قرار می گیرند و ادامه راه زندگی را بر خود بسته می بینند، به فکر طلاق می افتند؛ اما وقتی به دنبال مطالبه حقوق مالی خود مانند مهریه یا گرفتن نیمی از اموال زندگی مشترک هستند، راه طلاق را بر خود بسته و حق و حقوق خود را از دست رفته می یابند. از این رو، به فکر کشتن همسرانشان با همدستی یک مرد دیگر می افتند و معمولاً پس از جنایت فقط اتهام معاونت در قتل متوجه آنها می شود. دومین دلیل، افزایش پدیده خشونت علیه مردان، بحث های فرهنگی جامعه است؛ پایین بودن استاندارد سلامت اجتماعی کشور و ضعف فرهنگی که از اعتقادات سنتی نشات گرفته است. سومین دلیل، بالا رفتن سطح علمی و دانشگاهی زنان که با بالا رفتن سطوح علمی به رتبه های بالای اجتماعی و شغلی با درآمدهایی به حد مردان رسیده و حضوری پر رنگ در عرصه های اجتماعی، اقتصادی و حقوقی دارند و دیگر نمی توانند نابرابری های گذشته را تحمل کنند. چهارمین دلیل، تاثیر فضای مجازی و ماهواره ای بر شکل گیری خانواده ها است؛ فضای مجازی امروزه مرزهای زندگی و ارزش های آن را از بین برده است. دکتر اسلامی در ادامه اظهار نمود: «این عوامل باعث چهار پدیده ناسازگاری، عدم همفکری، عدم هماهنگی، عدم همدلی و هم بحثی مشترک در بستر خانواده شده است.»

آقای نورالله عزیز محمدی، دراین خصوص افزود: «انگیزه شوهرکشی، تعصب های عشقی و خیانت است و آنان معمولاً با قصد قبلی دست به جنایت می زنند، درحالیکه مردان معمولاً دست به خشونت های آنی می زنند. افزایش این پدیده موضوعی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت.» وی افزود: «زنان لازم است در عرصه های اخلاقی و ارتباطی متعهدتر باشند و تعهدات اخلاقی و احترام به حقوق دیگران را رعایت کنند. همچنین توانایی مجاب کردن دیگران برای رسیدن به اهداف خود را داشته باشند و باید بدانند که برای حقوق از دست رفته خودشان نیازی به جنگ و دعوا و دست زدن به جنایت نیست. بالابردن هوش ارتباطی و عاطفی در زنان و ارائه آموزش های لازم در این رابطه می تواند گامی موثر در جهت کاهش پدیده خشونت زنان علیه مردان باشد.»

 

اشتراک گذاری:
در دفاع از شرف و خدمت استاد ریگو؛ گزارشی از چاپ ارج نامه پروفسور فرانسوا ریگوگزارش جلسات استماع دیوان بین المللی دادگستری در خصوص رسیدگی به اعتراض مقدماتی آمریکا به دادخواست ایران در پروندۀ «نقض عهدنامۀ مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی ۱۹۵۵» _ ۲۴ تا ۳۱ شهریور ۱۳۹۹گزارش نشست خوانش اسناد بین‌المللی: گزارش مخبر ویژه کمیسیون حقوق بین‌الملل با عنوان «قواعد غیرقابل عدول حقوق بین‌الملل(قواعد آمره)» _ مهر ۱۳۹۶
verification
زمان ثبت
شنبه 07 مرداد 1402 20:58
آقایی که خود به جرم ضرب و جرح عمدی همسرش ، به حبس و پرداخت دیه و .... محکوم شده است چطور بعنوان سخنران و استاد در همایش شما دعوت شده؟