کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران نظر به اهمیت تحولاتی که اخیرا در دیوان کیفری بین المللی در ارتباط با حقوق ملت فلسطین بوقوع پیوسته است، در چارچوب نشست های علمی ادواری کمیسیون برای نقد و بررسی موضوعات مهم روز از منظر موازین بین المللی حقوق بشر، میزگرد علمی «بررسی ابعاد حقوقی بین المللی تحولات اخیر دیوان کیفری بین المللی در قبال حقوق ملت فلسطین» را برگزار می کند.

 

 

سخنرانان:

 

دکتر محمد علی اردبیلی

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی

 

دکتر  علیرضا دیهیم

استاد حقوق بین الملل

 

دکتر پوریا عسکری

استاد حقوق بین الملل؛ و

مشاورحقوقی دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران

 

دکتر علی داعی

 استاد حقوق بین الملل

 

آقای فردین خرازی

پژوهشگر ارشد مطالعات حقوق بشر در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت

 

آقای محمد هادی ذاکر حسین

دانش پژوه دوره دکترای دیوان کیفری بین المللی در لاهه

 

 

زمان:

 

چهارشنبه ۰۸ بهمن ۱۳۹۳

ساعت ۱۶:۰۰ تا ۱۸:۰۰

 

 

مکان:

 

سید خندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه قرقاول، پلاک ۲، کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، سالن اجتماعات

 

 

پرسش های میزگرد بشرح زیر عبارتند از:

 

۱- همانگونه که مستحضرید، ملت فلسطین سالهاست که به شکل های مختلف در معرض تضییع حق قرار دارند و از مجامع ملی و بین المللی انتظار دارند که به اجرای عدالت کمک کنند. از زمانی که دیوان کیفری بین المللی شکل گرفته است امیدهایی نزد فلسطینی ها و سایر عدالت خواهان سراسر جهان شکل گرفته که شاید این نهاد با توجه به صلاحیت های بین المللی که برای رسیدگی به جرایم بین المللی بر عهده دارد، بتواند در در جهت احقاق حقوق ملت فلسطین و اجرای عدالت، قدم هایی بردارد. به عنوان اولین پرسش لطفاً دیدگاه خود را در مورد ظرفیت های دیوان کیفری بین المللی برای اجرای عدالت در قبال مصادیق مورد پیگیری ملت فلسطین اعلام فرمائید؟

 

۲- طی چند سال اخیر تحولاتی در تعاملات فلسطین با دیوان کیفری بین المللی بوقوع پیوست که در مقطعی امیدهای فلسطینی ها را کمرنگ کرد چرا  که دادستان دیوان صراحتاً اعلام داشت چون دولت فلسطین شرط دارا بودن عضویت کامل سازمان ملل متحد را ندارد، از امکان الحاق به دیوان و بهره مندی از ظرفیت های آن نیز محروم می باشد. با این حال طی هفته های اخیر رویدادهای مثبتی در دیوان بروز یافت که توجه فلسطینیان و سایر حق جویان را بر انگیخت. لطفاً تحلیل حقوقی خود را از تحولات جدید ارائه فرمائید.

 

۳- چشم انداز آتی ورود دیوان کیفری بین المللی برای اجرای عدالت در قبال جنایات بین المللی ارتکابی در سرزمین های اشغالی فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید و چه توصیه هایی برای دولتمردان فلسطینی و سایر کشورهای مدافع فلسطین در جهت تسریع روند اجرای عدالت از طریق دیوان کیفری بین المللی دارید؟

 

 

* ورود برای تمامی علاقمندان بلامانع است.

اشتراک گذاری:
نشست علمی «نسبت حقوق و سیاست» _ اردیبهشت ۱۴۰۳دومین «موت کورت ملی حقوق مالکیت فکری» – اردیبهشت ۱۴۰۳نشست علمی «داوری برخط (آنلاین): فرصت ها و چالش ها» _ اسفند ۱۴۰۲
verification