خبر
- 37340 بازدید
- 6 پسندیدن
باشگاه اندیشه ورزی حقوق بین الملل (مدیریت علمی و پژوهشی مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری) نشست تخصصی «شروط صدور قرار موقت دیوان بین المللی دادگستری با تأکید بر صلاحیت علی الظاهر» را برگزار می کند.
مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری با مشارکت دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در مسیر توسعه و تعالی دانش حقوق بین الملل، همایش ملی «تحلیل ابعاد مختلف رأی دیوان بین المللی دادگستری در قضیۀ بعضی اموال ایران» را برگزار می کند.
دولت های کانادا، پادشاهی سوئد، اوکراین و بریتانیا طی دادخواست مشترکی از جمهوری اسلامی ایران در این رکن اصلی قضایی سازمان ملل متحد به دلیل نقض کنوانسیون جلوگیری از اَعمال غیر قانونی علیه امنیت هواپیمایی کشوری (کنوانسیون مونترال) شکایت کردند.
مرکز امور حقوقی بین المللی به عنوان نهاد متولی دولت ایران در دعاوی بین المللی، روز سه شنبه ۶ تیر ۱۴۰۲ مصادف با ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳ دادخواست خود را علیه دولت کانادا به دلیل نقض مصونیت دولت و اموال ایران در دیوان بین المللی دادگستری به عنوان رکن اصلی قضایی سازمان ملل متحد ثبت نمود.
پیرو نیازسنجی صورت گرفته و با عنایت به بازگشایی سامانۀ حوزۀ نمایندۀ دولت در امور کارکنان وظیفۀ دستگاه های اجرایی، سومین دورۀ ثبت نام متقاضیان امریه در حوزه های تخصصی ریاست جمهوری (با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری) صورت می پذیرد. شایان ذکر است،امکان پذیرش برای کلیۀ گرایش های حقوقی در دسترس است.
دیوان بینالمللی دادگستری پس از نزدیک به هفت سال رسیدگی به اختلاف دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ایالات متحدۀ آمریکا در پروندۀ «بعضی اموال ایران»، سرانجام رأی خود را در ۱۴۰۲/۰۱/۱۰ صادر نمود.
مرکز امور حقوقی بین المللی در نظر دارد در چارچوب آیین نامۀ داخلی خود از پایان نامه های دوره کارشناسی ارشد و رساله های دورۀ دکتری مرتبط با اولویت های پژوهشی مرکز حمایت به عمل آورد.
به منظور برقراری ارتباط موثر، مسنجم و پایدار میان دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی کشور و کمک به شناسایی و رفع مشکلات علمی و تخصصی مبتلابه جامعه و عملیاتی کردن یافته های اعضای هیئت علمی، جهت دهی به پژوهش های دانشگاه ها و گسترش دانش و پژوهش های کاربردی مورد نیاز، امکان استفاده از فرصت مطالعاتی برای اعضای محترم هیئت علمی گروه های حقوق دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در مرکز امور حقوقی بین المللی فراهم شده است.
علاقمندان به اطلاعات، اخبار و رویدادهای حقوقی خارجی از این پس می توانند از طریق صفحۀ دیدبانان دادگستر (دیداد) بر روی شبکۀ اجتماعی لینکدین اطلاعات، اخبار و رویدادهای حقوقی مزبور را دنبال کنند.
مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری از استادان، پژوهشگران و دانشجویان محترم دعوت می نماید تا پیشنهادها، انتقادها، نکته ها، و ملاحظات خود در خصوص دعاوی ایران علیه آمریکا مطروح در دیوان بین المللی دادگستری را با این مرکز به اشتراک بگذارند.
کتاب مجموعه مقالات در بزرگداشت شادروان پروفسور فرانسوا ریگو با تلاش جمعی از نویسندگان و صاحب نظران برجستۀ ایرانی و خارجی با عنوان «حقوق بین الملل در تکاپو» (International Law in Motion) شامل ۱۹ مقاله به زبان های انگلیسی و فرانسوی توسط انتشارات دانشگاه لوون بلژیک منتشر شد.
جلسات استماع دیوان بین المللی دادگستری به منظور رسیدگی به اعتراض مقدماتی آمریکا به دادخواست ایران در پرونده نقض عهدنامه مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی ۱۹۵۵، از امروز، دوشنبه مورخ ۲۴ شهریور ۱۳۹۹، آغاز میشود و تا روز دوشنبه مورخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت.
دولت استونی مشغول ساخت الگوریتم قضاوت مبتنی بر هوش مصنوعی است که می تواند تا حد زیادی از پرونده های عقب افتاده دادگاه های این کشور بکاهد.
بر اساس تصمیم اخیر دیوان داوری بین المللی اتاق بازرگانی بین المللی، دکتر محسن محبی از تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۱۸ به عنوان عضو افتخاری دیوان داوری مذکور انتخاب شده است.
دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه در نظر دارد تا در جهت تحقق اهداف «ترویج و تکامل و زمینه سازی برای اجرای حقوق بشردوستانه در سطح ملی و مشارکت در تحکیم و رعایت حقوق بشردوستانه در سطح بین المللی» (ماده ۲ آیین نامه) و عمل به وظایف و اختیارات خود مبنی بر «آموزش و ترویج مفاهیم بشردوستانه در میان نیروهای مسلح، عموم مردم و در مقاطع تحصیلی مختلف و هماهنگی و تبادل اطلاعات علمی و تحقیقاتی با مراجع داخلی و خارجی در زمینه حقوق بشردوستانه» (بندهای ۳ و ۱۰ آیین نامه)، همایشی را در پایان پاییز ۱۳۹۷ با عنوان «مسائل جاری و چالش های فراروی حقوق بینالملل بشردوستانه» با همکاری دانشگاه ها، نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی فعال در حوزه ی حقوق بشردوستانه برگزار کند و مجموعه مقاله های برگزیده را پس از فراخوان مقاله، در کتابی با همین عنوان، منتشر کند.
از دانشجویان و پژوهشگران علاقمند به انجام طرح های پژوهشی در حوزه حقوق (بین الملل) آب و محیط زیست دعوت به عمل می آید برای مشارکت در پژوهش های مزبور نسبت به ارسال درخواست و مدارک خود اقدام نمایند.
به منظور ارتقای ادبیات داوری در ایران، ایجاد تعامل بیشتر میان عرصه های آموزشی و کاربردی حقوق داوری و تشویق دانشجویان جوان به مطالعه و پژوهش در این موضوع، مرکز منطقه ای داوری تهران هر ساله با برگزاری یک رقابت دانشجویی و ارزیابی پایان نامه های کارشناسی ارشد مرتبط با داوری، به یک پایان نامه برتر جایزه نقدی ای را اختصاص می دهد.
انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد ضمن دعوت مجدد از استادان، پژوهشگران، دانشجویان و کلیه علاقمندان به موضوع همایش «نقش دبیرخانه و دبیرکل در تحقق اهداف منشور ملل متحد»، برنامه همایش مزبور را منتشر کرد.
مجله حقوقی بین المللی از تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ (فوریه ۲۰۱۸) به سامانه بین المللی «نمایه نشریات علمی با ویژگی دسترسی آزاد» پیوست.
دکتر جمشید ممتاز، استاد برجسته حقوق بین الملل، به عنوان قاضی اختصاصی ایران در دعوی ایران علیه ایالات متحد امریکا در دیوان بین المللی دادگستری، که با عنوان «بعضی دارایی های ایران» شناخته می شود، برگزیده شد.
روز دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ برابر با ۰۵ ژوئن ۲۰۱۶، موافقتنامه «اقدامات دولت دارای بندر به منظور ممانعت، جلوگیری و حذف ماهیگیری غیرقانونی، گزارش نشده و بی قاعده»[۱] برای ۲۹ کشور و یک سازمان منطقه ای که آن را مورد پذیرش قرار داده بودند، لازم الاجرا گردید. شایان ذکر است آستانه لازم الاجرا شدن معاهده، مورد پذیرش قرار گرفتن آن از سوی ۲۵ کشور بود، که در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ برابر با ۰۶ می ۲۰۱۷، این شرط حاصل شد و مطابق با ماده ۲۹ موافقتنامه ۳۰ روز پس از تودیع بیست و پنجمین سند مورد پذیرش قرار گرفته از سوی دولت ها (از طُرق تنفیذ، پذیرش، تصویب یا الحاق) نزد مدیرکل فائو (به عنوان امین موافقتنامه) لازم الاجرا گردید.
کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران ضمن استقبال از بحث ها و گفتگوهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در صدا و سیما که امکان استفاده مخاطبان ملی و فراملی را بهتر فراهم می آورد و با فرض اینکه همه نامزدها علی القاعده از تیم های مشورتی تخصصی برای تدوین برنامه پیشنهادی خود در جهت جلب رای اعتماد ملت برخوردارند، از آنها می خواهد که موضع خود را حداقل در خصوص پرسش های کمیسیون شفاف سازند.
در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ لایحه تفصیلی مربوط به دعوای دولت جمهوری اسلامی ایران علیه دولت ایالات متحده امریکا به علت وضع قوانین و مقررات مغایر با حقوق بین الملل و نقض موافقتنامه بین دو کشور موسوم به معاهده مودت و روابط اقتصادی و کنسولی بین ایران و امریکا (۱۹۵۵ میلادی) که پنجاه سال قبل امضا شده و اعتبار آن همچنان پابرجا است، در دیوان بین المللی دادگستری در لاهه به ثبت رسید.
دومین جلسه از سلسله جلسات پرسش و پاسخ مجازی، به گفتگو با دکتر محمد جعفر قنبری جهرمی (عضو هیئت علمی و مدیر گروه حقوق بین الملل دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی) پیرامون موضوعات «سازمان جهانی تجارت»، «حقوق سرمایه گذاری بین المللی» و «داوری تجاری بین المللی» اختصاص داده شده است.