یونس فاتح پور: در وصف استاد نباید در پی واژه ها بود. خدمات عظیم وی به علم حقوق چه در عرصۀ نظری و چه در میدان عمل خود آینۀ تمام نمای شخصیت علمی اوست. بزرگ مردی که تحصیل در نزد بزرگان و کسب درجۀ اجتهاد در حوزۀ علمیۀ خراسان سیرآبش ننمود؛ بلکه گویا اجتهاد را ابتدای راه دانست و پس از ورود به دانشگاه تهران، مدرک کارشناسی تا دکترای حقوق را تا سال ١٣٣٩ ادامه داد. از میدان عمل گفته شد؛ باید گفت سالها قضاوت در دادگستری و تدریس و مدتی ریاست بر دانشکدۀ حقوق دانشگاه تهران و از همه مهم تر شرکت در نگارش پیش نویس قانون اساسی ایران اسلامی خدماتی است بزرگ که نمونۀ آن را کمتر مشاهده نموده ایم. از آثار حقوقی، ادبی، فلسفی و منطقی و تاریخی وی نباید گذشت. جامعیت وی در علوم انسانی بسیار شگفت انگیز است و جای بس سؤال. استاد هم چنان که در علم حقوق آثار عظیمی برجای نهاده، در زمینۀ ادبیات و  شعر نیز با همان قدرت و تلاش قلم زده و آثاری گران قدر تألیف نموده است، و حقوق را با ادبیات و شعر چگونه می توان جمع کرد؟ خدا داند.
متأسفانه بیشتر اهالی علم در کشور ما، استاد دکتر جعفری لنگرودی را فقط با بعضی از کتب حقوقی وی می شناسند؛ اما این قدر نشناسی است که از میان حدود  ١٠٠جلد کتاب و ده ها مقالۀ حقوقی، به آن آثار اکتفا کنیم.
کتاب دایرة المعارف عمومی حقوق(الفارق) در پنج جلد تألیف استاد در سال ١٣٨٧ و در بیست و ششمین دورۀ جایزه کتاب سال به عنوان کتاب برتر سال در رشتۀ حقوق شناخته شد. این اقدام را می توان اولین گام در راه تجلیل از دانشمندانی این چنین و شناساندن چهرۀ علمی آنان به جامعه برشمرد. او بر تارک علم و عمل گام نهاده و خداوند نمونه ای از انسان کامل را پیش رویمان نهاده است.
در همین ابتدا باید فرصت پیش آمده را مغتنم شمرد و از دکتر محمدرضا قنبری تشکر و قدردانی کرد. وی سالها با استاد همنشین بوده و نزد وی تلمّذ نموده است. کتاب "بر تارک علم" اثری است گرانقدر از او در تجلیل از استاد خویش و قدمی است ستودنی در راه شناساندن آن چهرۀ بزرگ به جویندگان دانش.
.

برای دریافت زندگینامۀ کامل دکتر جعفری لنگرودی در قالب فایل PDF بر روی لینک ذیل کلیک نمایید.


اشتراک گذاری:
سید محمد هاشمیحسن دادبانسید عزت الله عراقی
verification
زمان ثبت
سه شنبه 19 اردیبهشت 1391 09:56
صادق رضایی
زمان ثبت
چهارشنبه 18 مرداد 1391 18:45
بدون شک دکتر جعفری لنگرودی تنها محقق ودانشمند حقوقی به معنای اخص ایران است.
شهیارعزیزپور
زمان ثبت
سه شنبه 21 شهریور 1391 18:00
از کار بسیار زیبای شما در معرفی استادان حقوق ایران سپاسگذاریم. یقیناً حقوق ایران مدیون این استادان گرامی(حفظهم الله) است.
در مورد استاد جعفری لنگرودی نیز باید بگویم او را می توان خدوم ترین و پرکارترین استاد علم حقوق کشور دانست. ولی ما قدر او را آن طور که باید ندانستیم. خدمات هفتاد ساله او تاکنون در طول تاریخ حقوق ایران بی نظیر است. خداحفظش کند.
بیننده
bartarakeelm.persianblog.ir
زمان ثبت
جمعه 17 آذر 1391 10:05
نهایت احترام وتواضع در برابر استاد وهمه شاگردان با صلاحیت ایشان در راستای معرفی استاد عالیقدر. زحماتتان ما جور در گاه الهی.
رضا خاکی
زمان ثبت
دوشنبه 11 دی 1391 17:39
من دانشجوی ترم 1 حقوق هستم.
پس از مدتی سرکردن با کتب حقوقی اساتید به کتاب مقدمه عمومی علم حقوق و صدمقاله در روش تحقیق دکتر برخوردم.
حاضرم قسم بخورم که هنگام خستگی از این متون ثقل وقتی چند جمله ای از استاد میخوانم سر از پا نمشناسم.وقتی استاد برای قواعد حقوقی مثالی از شعر می آورد روح از تن و اختیار از کفم میرود.
به دوستان عزیز التماس میکنم اگر راهی برای ارتباط با ایشان سراغ دارند مرا دریابند.
امید بنایی
زمان ثبت
دوشنبه 21 اسفند 1391 16:04
با سلام
متآسفانه تاکنون موفق به دانلود آثار استاد گرانقدر حقوق جناب دکتر لنگرودی نشده ام. خواهشمندم راهنمائی نمائید.
با سپاس
مهدی رنجبر
زمان ثبت
شنبه 29 تیر 1392 09:00
سلام، درود بر شما استاد نیاز به تعریف و معرفی ندارد . لطفا بگو چطور می تونم با ایشان ارتباط برقرار کنم
سید سجاد حسینی
زمان ثبت
شنبه 29 تیر 1392 09:03
راستی اگه کتاب فلسفه حقوق استادو دارید خواهش می کنم برام میل کنید البته اگه امکان داره با تشکر
سید سجاد حسینی
زمان ثبت
سه شنبه 28 مرداد 1393 05:06
باسلام وعرض ادب اینجانب یکی از کارکنان دفاتراسناد رسمی درآذربایجانشرقی درموردبندج اعتراض دارم این سردفتران که 60 درصد از کل درامد دفترخانه را نصیب خود میکنند برای یه کارگرچقدر می ماند مگر چقدر حقوق میگیرد درحالیکه تنظیم اسناد ونوشتن اسناد وگواهی امضاء ودادن رونوشت وصدوراجرائیه وتنظیم انواع قراردادها برای بانکها همه همه بدست کارکنان انجام میگرد ویک سردفترفقط نظارت ومهر همین وتمام آیا انصاف است این بند را اینطور بازسازی نمایند عوض اینکه این حق وحقوق را فقط فقط برای دفتریاران وکارکنان دفاتراختصاص بدهند ، بگویند : فقط مال سردفتر
زندگی دراین جامعه که گرانی سربه فلک کشیده خرج میخواهد پول میخواد . آیا این حقوق یک کارکن کفاف اجاره خانه وامورات زندگی و معیشت وی رامی دهد ؟ ما جزء کدام گروه وقشر جامعه هستیم آیا انصاف است ؟ کجاست این عدالت اجتماعی واسلامی که دم ازمسلمانی می زنیم ؟ فقط همین حقوق اندک ؟ خواهشا یکم تامل کنید شما خودتون بااین پول تواین زمانه چیکار میتوانید انجام دهید ؟ یکباره بفرمایین فی سبیل الله
عمو
done
زمان ثبت
سه شنبه 28 مرداد 1393 05:21
باسلام وعرض ادب اینجانب یکی از کارکنان دفاتراسناد رسمی درموردبندج اعتراض دارم شما چطور به این نتیجه رسیدین ؟ باکدام عدله ؟ این سردفتران که 60 درصد از کل درامد دفترخانه را نصیب خود میکنند برای یه کارگرچقدر می ماند مگر چقدر حقوق میگیرد درحالیکه تنظیم اسناد ونوشتن اسناد وگواهی امضاء ودادن رونوشت وصدوراجرائیه وتنظیم انواع قراردادها برای بانکها همه همه بدست کارکنان انجام میگرد ویک سردفترفقط نظارت ومهر همین وتمام آیا انصاف است این بند را اینطور بازسازی نمایند عوض اینکه این حق وحقوق را فقط فقط برای دفتریاران ارکنان دفاتراختصاص بدهند ، بگویند : فقط مال سردفتر
زندگی دراین جامعه که گرانی سربه فلک کشیده خرج میخواهد پول میخواد . آیا این حقوق یک کارکن کفاف اجاره خانه وامورات زندگی و معیشت وی رامی دهد ؟ ما جزء کدام گروه وقشر جامعه هستیم آیا انصاف است ؟ کجاست این عدالت اجتماعی واسلامی که دم ازمسلمانی می زنیم ؟ فقط همین حقوق اندک ؟ خواهشا یکم تامل کنید شما خودتون بااین پول تواین زمانه چیکار میتوانید انجام دهید ؟ یکباره بفرمایین فی سبیل الله
عمو
زمان ثبت
چهارشنبه 14 آبان 1393 15:25
انشااله نفس استاد عزیزمان دکتر لنگرودی گرم باشد و روح استاد کاتوزیان و همه ی علمای فقه و حقوق شاد
محسن تاجیک
www.goleshadi.parsiblog.com