دوران کودکی:

در تاریخ ۱۷ / ۱۱ / ۱۳۳۵ در یکی از محله های خیابان نظام آباد تهران متولد شدم. سال های اول دبستان مصادف با وقایع پانزدهم خرداد سال ۴۲ و به دنبال آن، فعالیت گروه های اسلامی ضد رژیم بود. من به پیروی از پدر، که بعضاً مرا نیز به جلسات عمومی سخنران های مذهبی می برد، با ماهیت رژیم پهلوی آشنا شدم. به دنبال دستگیری برخی از فعالان سیاسی، پدر به ناچار به کویت هجرت کرد و ماه هایی را در آن دیار رحل اقامت افکند. ناراحتی من، از دوری پدر در آن دورانِ به ظاهر کوتاه آن چنان بود که هم اینک نیز تلخی آن را در وجود خود احساس می کنم. همین دلتنگی، من و مادرم را به سفر عتبات کشانید تا در آن جا دیدار با پدر تازه و از دلتنگی من که کودکی خردسال بودم، کاسته گردد.

دوران مدرسه:

دوران دبیرستان را در دبیرستان علوی تهران سپری کردم. در آن جا بود که با دو شخصیت محبوب دوران زندگی ام، یعنی مرحومان خلد آشیان استاد رضا روزبه و جناب علامه کرباسچیان (رحمت ا... علیهما) آشنا شدم، که این هر دو بزرگوار نقش قابل توجهی در ساختار شخصیتی من داشته اند و به هر دوی آنان سخت مدیونم. از دوران تحصیل در دبیرستان علوی دوستان خوبی هم برای من به یادگار مانده اند که به آنان سخت علاقمندم و هنوز گردهم آیی های ارزشمندی با یکدیگر داریم. سرانجام در خردادماه ۱۳۵۴ موفق به اخذ دیپلم ریاضی گشتم و پس از شرکت در آزمون ورودی دانشگاه ها و قبولی در چند رشته، تحصیل در دانشکدة حقوق دانشگاه ملی ایران (شهید بهشتی فعلی) را انتخاب کردم.

دوران دانشجویی در ایران:

دوران نسبتاً کوتاه تحصیل در دورة کارشناسی حقوق از مهرماه ۱۳۵۴ آغاز شد. این دوران البته با شور و بی خیالی جوانی و دوستی­های بی غل و غش دانشجویی همراه بود؛ ولی جذابیت خاصی که قابل توجه باشد برای من به همراه نداشت. تنها نکتة قابل ذکرِ این دوران، شرکت در جلسات چهارشنبه عصر ها در منزل شهید ارجمند انقلاب، مرحوم دکتر محمد بهشتی بود. من به همراه جمعی دیگر در این جلسات پربار شرکت می­کردم و طی این مدت از مراتب علمی و سجایای اخلاقی آن بزرگوار بهرة فراوان بردم(خدایش رحمت کند و با موالیانش محشور فرماید). ماه های آخر تحصیل همزمان با گسترش تظاهرات و اعتراضات مردم شهرهای مختلف علیه رژیم بود. کم کم این تظاهرات به صحن دانشگاه نیز کشانیده شد و تظاهرات متعدد دانشجویی را سبب گشت. لیکن من قبل از این که این اعتصابات و تظاهرات و در پی آن پیروزی انقلاب و آغاز انقلاب فرهنگی منجر به تعطیلی موقت دانشگاه­ها گردد، پس از دوسال و نُه ماه تحصیل در خردادماه ۱۳۵۷ با احراز رتبة اول از دانشکدة حقوق فارغ­التحصیل شدم.

پس از آن با شرکت در آزمون ورودی دورة کارشناسی ارشد حقوق در دانشگاه های تهران و ملی (شهید بهشتی فعلی) و نیز آزمون اعزام دانشجو به خارج در هر سه آزمون پذیرفته شدم. پس از بررسی ها و مشورت های بسیار و در حالی که از صمیم قلب مایل به ماندن در ایران و مشاهدة یکی از بزرگترین رخدادهای قرن، یعنی انقلاب اسلامی، از نزدیک بودم، بالاخره به دلایل گوناگون، بنا را بر ادامة تحصیل در خارج گذاشتم. برای این کار، از دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا در رشتة علوم سیاسی و نیز از دانشگاه لندن در رشتة حقوق پذیرش داشتم. بالاخره با توجه به مطلوبتر بودن رشتة دانشگاه لندن از نظر من و آشنایی ای که به دلیل گذراندن یک دورة کوتاه مدت در دانشگاه کمبریج انگلستان در دوران دانشجویی با این کشور داشته و دوستانی که در آنجا سراغ داشتم، تصمیم به عزیمت به انگلستان و تحصیل در دانشگاه لندن گرفتم و در اوایل مهرماه ۱۳۵۷ به این کشور مهاجرت کردم.

ادامة تحصیل در خارج از کشور:

 مدارک تحصیلی که پس از قریب ده سال اقامت در انگلستان موفق به اخذ آنها شده ام به قرار ذیــــــل می باشند:


۱. گواهی نامة عالی در حقوق تطبیقی و اسلامی دانشگاه لندن؛

۲. کارشناسی ارشد حقوق دانشگاه لندن ؛

۳. معادل دکتری در حقوق جزا دانشگاه لندن؛

۳. دکتری در حقوق قراردادها دانشگاه لیورپول.

در دوران اقامت در انگلستان مدتی با بخش حقوق و مطبوعاتی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن همکاری داشته و به مدت پنج سال در فاصلة سال های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۵ به عنوان سرپرست دفتر خدمات حقوقی بین المللی جمهوری اسلامی ایران در لندن فعالیت می کردم.

دوران تحصیل در انگلستان از جهات مختلف برایم جالب و بیادماندنی بوده است. یکی از جهت این که ماه های اولیه سفر، مصادف با اوج گرفتن شعله های انقلاب در ایران و عزیمت امام خمینی «رحمت ا... علیه» از نجف به پاریس بود. شور و شعف ایجاد شده در ایرانیان و به خصوص دانشجویان ایرانی ساکن شهرهای مختلف انگلستان در این دوران، اتحاد و یکپارچگی بین آنها، برگزاری جلسات پرشور دانشجویی توسط انجمن های اسلامی دانشجویان، گردآمدن دوستان دانشجو در کنار رادیوهایی که همیشه روی موج ایران قرار داشتند برای پی گیری آخرین تحولات ایران، عزیمت دانشجویان ایرانی به پاریس برای ملاقات با امام و بسیاری نکات دیگر جزء خاطرات فراموش نشدنی و بیادماندنی من از ایام تحصیلات دانشجویی در خارج کشور است.

یادگار دیگری که برای من از دوران پرشور تحصیل در خارج باقی مانده دوستان دانشجوی خوبی است که در آن دورانِ غربت و دوری از وطن و خانواده یافته ام. ما در آنجا تنها مونسان یکدیگر بودیم و همدلی و همبستگی مان مثال زدنی بود. دانشجویان ایرانی مسلمان در آنجا با خلوص تمام و بدون کمترین چشم داشتی کار و تلاشی صادقانه در جهت انجام فعالیت های تبلیغاتی خود داشتند و اینک که به کشور بازگشته اند نیز ارتباط صمیمی آن دوران را با اکثر آنها حفظ کرده ام. تلخی دوری از میهن در این دوران به ویژه در بخشی از جنگ تحمیلی نیز البته از یاد نرفتنی است که همة بچه ها و دانشجویان دور از وطن سعی می کردند آن را با تلاش در جهت رساندن پیام رزمندگان به غربیان تا حدی جبران نمایند. از دیگر خاطرات تلخ آن دوران، اشغال سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن در سال ۱۳۵۹ توسط تروریست­ها و شهادت دو تن از دوستان نزدیکم در آن ماجرا، مرحومان شهید علی اکبر صمدزاده و شهید عباس لواسانی بوده است که در سوگ آنان گریستم و در مجالس یادبودشان سخن گفتم. من از دوران زندگی در خارج درس های زیادی آموخته ام. به محاسن و معایب غربیان و جوامع غربی به اندازة درک خود آشنا شده ام. در میان غربیان اشخاصی را یافته ام که صفا، یکرنگی، صداقت، صراحت و به خصوص آرامش خاطر آن ها برایم عبرت آموز بوده است و در مقابل به کسانی نیز در میان آن جماعت برخورد کرده­ام که جز بندگی مادیات و بی هویتی مطلق، بهره و شایستگی دیگری نداشته اند.

بازگشت به کشور و فعالیت های اجرایی در مردادماه ۱۳۶۶:

پس از قریب ده سال اقامت در خارج از کشور و در اوج جنگ تحمیلی و بمباران تهران و شهرهای دیگر توسط هواپیماها و موشک های دشمن، به ایران بازگشتم و با این بازگشت خیلی ها در صحت دماغی من تردید کردند! مهرماه همان سال به تدریس در دانشکدة حقوق دانشگاه شهید بهشتی پرداختم و هم اینک نیز عضو رسمی هیأت علمی آن دانشکده - در گروه جزا و جرم شناسی - در حال حاضر با رتبة استادی می باشم. به علاوه در اسفندماه ۱۳۷۳ از سوی ریاست قوة قضائیه وقت به عنوان رئیس دانشکدة علوم قضایی و خدمات اداری منصوب و مشغول به کار گشتم و ظرف مدت ده سال مسئولیت در این دانشکده، سطح آموزشی، پژوهشی و اداری دانشکده ارتقاء قابل توجهی یافت که همین امر منجر به کسب عنوان مدیر نمونة ملی توسط من در هفتمین جشنوارة شهید رجایی گشت. حدود دو سال نیز سمت معاونت آموزش و تحقیقات و سخنگوی قوة قضائیه را بر عهده داشته ام که طی این مدت تلاش کردم تا امور آموزشی و تحقیقاتی قوة قضائیه سامان بیشتری یابد و وجهة دستگاه قضایی نزد افکار عمومی به حدی که لازمة چنین دستگاه مهمی است، نزدیک شود.

تدریس در دانشگاه ها در طی دوران تدریس:

علاوه بر دانشگاه شهید بهشتی در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، امام صادق (ع)، شیراز، مفید قم و دانشکدة علوم قضایی تهران به تدریس دروس مختلف حقوق جزا و متون حقوقی در دورة کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری و در مراکزی مانند مرکز آموزش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به تدریس اصول حقوقی قراردادها برای مدیران دولتی و خصوصی پرداخته ام. به علاوه در همایش ها و سمینارهای مختلف داخلی و بین المللی مقالات گوناگونی را ارائه نموده ام که در مجموعة مقالات آن همایش ها به چاپ رسیده است.

اشتراک گذاری:
سید محمد هاشمیحسن دادبانسید عزت الله عراقی
verification
زمان ثبت
یکشنبه 07 خرداد 1391 18:46
سلام بر شما
سعیدی هستم
از مطالعه ی وبسایتتون لذت بردم
مدتی هست که برای گفتگو با استاد گرامی جناب آقای دکتر میرمحمدصادقی دنبال ایمیل آدرس این بزرگوار هستم
امیدوارم راهنماییم بفرمایید
شادی و سلامت هر یک آدم، یک قدم به سمت خوشبختی جمعیست
شاد باشید و سلامت
سعیدی
زمان ثبت
چهارشنبه 10 آبان 1391 10:58
باسلام رویت عکس مبارک وزندگینامه استادمعظم جناب میرمحمد صادقی مرابه دوران خوش دانشجویی درسالهای 65 تا70 دردانشکده ی حقوق دانشگاه شهیدبهشتی برد که یادآن روزهای قشنگ همیشه با ماست این استاد بزرگوار درآن سال ها متون حقوقی تخصص رابرای ماتدریس می فرمودند حق بزرگی که ایشان ودیگر اساتیدبزرگوار بر ما دارند فراموش شدنی نیست انشاءالله که این بزرگواران سعادتمند دودنیا باشند .
شیخ نظامی
زمان ثبت
جمعه 03 آذر 1391 08:54
سلام با تشکر از زحمات ولطفتون به خاطر این پست... می خواستم سوال کنم چگونه می توانم با استاد در تماس باشم.... ایمیل استاد در دست رس هست؟
علیرضا ملکی
زمان ثبت
جمعه 24 آذر 1391 17:58
باعرض سلام وادب
از مطالعه ی زندگی نامه ی استاد عالیقدر جناب دکتر میرمحمد صادقی لذت بردم . من دانشجوی دانشگاه آزاد اصفهان هستم و بدلیل مسافت طولانی راه و عدم دسترسی به استاد عزیز اگه امکانش هست ایمیل استاد رو به نمایش بزارید تا با دسترسی با استاد شبهات و مبهمات مربوطه برطرف بشه
مسعود جابری
زمان ثبت
سه شنبه 12 دی 1391 20:50
با سلام و عرص ادب
بنده دانشجوی ترم آخر حقوق هستم چند سوال حقوقی از جناب دکتر میرمحمد صادقی داشتم
به دنبال شماره تماس یا ایمیل ایشان میگردم .لطفاًراهنمایی بفرمایید
سیدمجتبی سالاری
زمان ثبت
یکشنبه 17 دی 1391 15:03
سلام با تشکر از زحمات شمابه خاطر این پست. چگونه می توانم با استاد در تماس باشم.... ایمیل استاد در دستر س هست؟
فلاح
زمان ثبت
شنبه 30 دی 1391 06:13
با سلام و احترام .بسیار مایل بودم کتاب های شما را دانلود کنم اما متاسفانه نتوانستم چون دانشجوی حقوق در مقطع کارشناسی می باشم و کارمند توان خرید کتب شما را ندارم سپاسگزار خواهم بود اگر کتب خود را برایم ایمیل فرماید
رضا
زمان ثبت
جمعه 08 شهریور 1392 08:35
باسلام خدمت استادعزیز،امیدوارم همیشه شادوسلامت باشید،استادمن موضوع پایان نامم (مقایسه تطبیقی بینه درفقهوحقوق ایران وانگلیس)می باشد وشمادراین زمینه بسیار تبحر دارید وهمه اساتید شماروبه من معرفی کردند لطفا درمورد حقوق انگلستان کتاب یامقاله ....به من معرفی کنید همین طور میتونم باشما از طریق ایمیل ارتباط داشته باشم وبنده روراهنمایی کنیدممنون از لطفتون
فاطمه رحمانی
زمان ثبت
جمعه 08 شهریور 1392 08:39
سلام منم از شما من چطور میتونم بادکتر تماس بگیرم ایمیلشون دردسترس هست ممنون از شماخواهش میکنم زودتر جواب بدید
فاطمه رحمانی
زمان ثبت
یکشنبه 21 مهر 1392 16:51
سلام من چطور میتونم بادکتر تماس بگیرم ایمیلشون دردسترس هست ممنون از شماخواهش میکنم ایمل این استاد گرامی را برام ارسال کنید با تشکر و از قدرانی شما
بهزاد پرکتون
زمان ثبت
پنجشنبه 16 آبان 1392 13:31
سلام من دانشجو حقوق دوره کارشناسی هستم .چطور میتونم جزوات دکتر صادقی رو در مورد جرائم علیه اموال رو به دست بیارم
مونا محمدی
زمان ثبت
سه شنبه 28 آبان 1392 03:20
سلام استادمعززجناب آقای دکتر حسین میرمحمد صادقی ، خوبین ؟ خداقوت ،حسین صالحی هستم شاگرد سال ٦٩ فوق لیسانس درمورد مطلب مهمی (یک پیشنهاد)میخواستم راهنمایی شوم؛ لطفاً ایمیل شخصی تون رومرحمت فرمایید.
حسین صالحی
زمان ثبت
پنجشنبه 30 آبان 1392 10:48
باعرض سلام خدمت جناب آقای دکتر میر محمدصادقی.ازحضور استاد گرانقدر دررابطه با موردی که مربوط به حوزه تخصصی ایشان یعنی جرم شناسی میشودسوالی دارم.آیا امکان تماس با ایشان مقدور است؟خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. باتشکر
پرنیا
زمان ثبت
شنبه 09 آذر 1392 20:10
سلام برشما من دانشجوی دوره کارشناسی هستم میشه مطالبی درباره با مشکلات چک درسایتتون بنویسید ممنون میشم ازخوندن وبسایتتون لذت بردم پیروز و سربلند باشید
عاطفه بهرامی مقدم
زمان ثبت
دوشنبه 18 آذر 1392 15:29
سلام ما حقوقدان ها افتخار میکنیم که استاد شهیر و نابغه ای چون دکتر میر محمد صادقی داریم ما واقعا مدیون استاد هستیم
یوسف نجفی
زمان ثبت
چهارشنبه 09 بهمن 1392 05:02
باسلام.ازحضور استادارجمند جناب آقای دکتر میرمحمدصادقی تقاضامندم بنده راراهنمایی کنندچطور میتوانم خودرا برای امتحان دکتری آماده کنم.متشکرم.
الهام جهان بخشی
زمان ثبت
پنجشنبه 10 بهمن 1392 17:52
باسلام وخسته نباشید
بنده دانشجوی ترم 3حقوق دانشگاه تبریز هستم و میخوام از این ترم برای آزمون ارشد گرایش حقوق خصوصی اماده بشم ودرس بخونم
میخواسنم ازتون خواهش کنم بنده رو راهنمایی کنید که چطور درس بخونم و چه منابعی رو مطالعه کنم ممنونم از لطفتون
مهیا
زمان ثبت
چهارشنبه 21 اسفند 1392 16:43
با سلام خدمت شما وتشکر از زحماتتان واقعا از استاد گرامی تشکر میکنم از زحماتی که برای جامعه حقوقی میکشند ان شا الله خداوند به ایشان خیر وسلامتی دهد. استاد عزیز باتوجه به قانون جدید مجازات اسلامی چند موضوع پیشنهادی برای پایان نامه خود از شما تقاضا دارم خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید.
منصوره عطرزاده
زمان ثبت
سه شنبه 05 فروردین 1393 21:10
با سلام کاش میشد ما هم دانشجوی استاد بودیم
هومن
زمان ثبت
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1393 07:32
با تشکر از شما.
میشه ایمیل استاد رو داشته باشم.
سپاسگذارم
مریم مظلومیان
زمان ثبت
پنجشنبه 04 اردیبهشت 1393 16:43
سلام استاد یه سوال کتاب جدیدتون مطابق با قانون جدید هستش ممنون میشم
رضا فرهودی
زمان ثبت
جمعه 23 خرداد 1393 16:10
باسلام
حالاکه زندگی نامه دکتر را نوشتین و دل ما حقوقدان ها را شاد کردید ایمیل دکتر راهم بدهید که هیچ شکی باقی نمونه دکتر میر محمد صادقی عزیز برای پاسخ گویی به سوالات علاقه مندانش از طریق ایمیل وقت میگذارد.منتظرم
حقوقدان
زمان ثبت
یکشنبه 29 تیر 1393 08:35
سلام اقای دکتر.وقت بخیر
من در مورد درجات قانون مجازات مصوب 92 یک رمزی پیدا کردم که با نگاه به عدد درجه مورد نظر در کمتر از 5ثانیه حبس/جزای نقدی/شلاق و سایر موارد ان را میتوایم به دست بیاوریم.
فکر کنم بیشتر به درد ازمونای وکالت بخوره که سرعت مهمه/
اقای دکتر من امکاناتشو ندارم/هیچ کس تو این ایران به ادم توجه ای نمیکنه حتما باید یه پست عالی داشته باشی تا بهت توجه کنن/
تو برنامه ماه عسلم از اقای علیخانی خواستم که باهاتون ارتباط برقرار کنم ولی توجه ای بهم نکردن/
ممنونتون میشم اگه توجه ای بهم بکنید که میدونم رمزم مورد قبولتون واقع میشود.باتشکر
در ضمن من پست الکترو نیکی ندارم.اینم اینجوری میزنم تا نظرم ارسال بشه.
شمارم:09132932261
09353902823
محسن صاحبی شاهم ابادی
زمان ثبت
یکشنبه 29 تیر 1393 09:26
سلام اقای دکتر,وقت بخیر,یه صحبتی داشتم باهاتون چطوری میتونم باهاتون ارتباط برقرار کنم؟
صاحبی٠٩١٣٢٩٣٢٢۶١
محسن صاحبی شاهم ابادی
زمان ثبت
یکشنبه 29 تیر 1393 09:34
سلام اقای دکتر,وقت بخیر,یه صحبتی داشتم باهاتون چطوری میتونم باهاتون ارتباط برقرار کنم؟
صاحبی٠٩١٣٢٩٣٢٢۶١
محسن صاحبی شاهم ابادی
زمان ثبت
چهارشنبه 12 شهریور 1393 09:41
سلام وب سایت بسیارجالبیه من دانشجوی حقوق هستم و سشخت به دنبال ایمیل دکتر هستم راهنمایی بفرمایید
saeed norozi
زمان ثبت
دوشنبه 21 مهر 1393 09:04
آقای دکتر مطلب مرا به خاطرات آن زمان برد من از شما دو سال کوچکترم سال 1355 وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شدم با آرزوهای بزرگ ولی متاسفانه دوران دانشجویی من با حوادث انقلاب روبرو شد دانشگاه تعطیل شد ماندم و آرزوهای بزرگم پیوند خورد به پیروزی انقلاب ، انقلاب فرهنگی شد و در پرتو آن فقط به صرف اندیشه از دانشگاه اخراج شدم به دنبال سرنوشت رفتم ، ازدواج ، فرزندداری ، کارگل و...حال در آستانه شصت سالگی در حالی که مدیر ارشد دستگاه دولتیم فرصت ورود به دوره کارشناسی ارشد جزا پیدا کرد ام بهر حال مشغله زیاد و صد البته اقتضای سن مانع یادگیری است آنگونه که آرزو داشتم و سزاوار بودم
فخرالسادات مدرس
زمان ثبت
شنبه 28 آذر 1394 05:56
باعرض سلام و احترام خدمت جناب دکتر گران قدر اقای میرمحمدصادقی. جناب دکتر بنده دانشجوی دکتری هستم و موضوع پایان نامه این جانب در ارتباط با حقوق انگلستان می باشد.لذا بنده در این ارتباط با کمال افتخار تقاضای همکاری با حضرت عالی را خواستارم و امیدوارم که این جانب را مورد لطف خود قرار دهید.باتشکر
عوضپور
زمان ثبت
یکشنبه 16 خرداد 1400 12:23
با سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی

آدرس ایمیل شما در جستجوی اینترنتی یافتم و ایمیلی ارسال کردم. جهت اطمینان از این راه نیز باز ارسال می نمایم.
غرض از مزاحمت پرسشی است که در باب معادل (یا تقریب معنایی) مفهوم "دیه" در زبان انگلیسی است. در ترجمه "قانون مجازات اسلامی" دیدم جنابعالی از واژه wergild (ماخوذ از حقوق ژرمن) استفاده نموده اید که برایم بسیار جالب و جذاب بود. لیکن در "واژه نامه حقوق اسلامی" تالیف جنابعالی (چاپ اول، 1394) از واژگان blood money & compensation برای دیه استفاده شده است. می خواستم نظر شریفتان را در باب گزینه نزدیکتر به مفهوم دیه در اسلام بدانم. با تشکر
سید محمد رضا شبیری
روابط عمومی دیداد

با سلام

لطفاً توجه داشته باشید که این صفحه معرفی جناب دکترمیرمحمد صادقی بر روی سایت دیدبانان دادگستر (دیداد) است و ارتباط مستقیم یا غیرمستقیمی با ایشان ندارد.

زمان ثبت
پنجشنبه 27 بهمن 1401 17:39
با عرض سلام و ادب و احترام به پیشگاه استاد معظم و بزرگوار جناب دکتر میر محمد صادقی امیدوارم همیشه سلامت و تندرست و مانا باشید
ممنون بابت کتب با ارزش و جامع و مانع که در اختیار دانشجویان رشته حقوق قرار دادید
شاگرد همیشگی شما
امیر حبیبی
امیر حبیبی