- یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳
- درباره دیداد
- تماس با ما
هر سال حدود ٥٠٠ دانشگاه از سراسر جهان در ویس موت شرکت می کنند که در دو شهر وین و هنگ کنگ برگزار می گردد. امسال ٣١١ تیم در وین و ١٩٠ تیم در هنگ کنگ حضور داشتند. تمام دانشگاه های بزرگ جهان نظیر هاروارد، کمبریج، ییل در این المپیاد شرکت دارند.
ویس موت فرصت بی نظری است تا شرکت کنندگان مهارت های اولیه وکالت در محیط بین المللی را به صورت عملی یاد بگیرند. از طرفی، موفقیت در ویس موت افتخار و اعتبار بسیاری به همراه دارد. به همین دلیل بسیاری از دانشگاه ها و موسسات، سرمایه گذاری هاى وسیعی بر روی تیم های خود انجام می دهند.
نحوه برگزاری دور شفاهی به این نحو می باشد که تمام ٣١١ تیم شرکت کننده ٤ دور در مرحله مقدماتی در برابر هم دفاعیات و استدلالات خود را مطرح می کنند و داوران به تیم ها امتیاز می دهند. در پایان ٦٤ تیمی که بالاترین امتیاز را کسب نموده باشند به دور نهایی و حذفی راه پیدا می کنند.
امسال حدود ٣٢٠٠ شرکت کننده از ٧٦ کشور شامل وکلا، مربیان، سرپرستان و همراهان در مسابقات حضور داشتند.
ویس موت یکی از المپیادهای بسیار معتبر دنیا در رشته حقوق بین الملل است که در موضوع داوری تجاری و کنوانسیون بیع بین المللی کالا برگزار می گردد. تیم های شرکت کننده باید به عنوان وکلای طرفین در یک دعوای شبیه سازی شده بین المللی و در دو مرحله کتبی و شفاهی به دفاع از موکل خود بپردازند.
تیم دانشگاه علامه طباطبایی(ره) همانند سال گذشته به عنوان تنها تیم ایرانی بود که با سرپرستی دکتر محمدرضا پاسبان در این رویداد بزرگ علمی ـ حقوقی شرکت داشت.
این تیم در دوّمین حضور خود در این المپیاد، موفق شد جزء ٣٢ تیم نخست باشد که به مرحله حذفی راه یابد.
حسب اعلام برگزار کنندگان المپیاد، در طول تاریخ برگزاری این المپیاد طی ٢٣ سال گذشته، این نخستین بار بود که یک تیم از خاور میانه و شمال آفریقا به این مرحله صعود کرده است. سال گذشته نیز تیم دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برای نخستین بار در ویس موت شرکت و اگرچه به مرحله حذفی راه نیافت ولی ستایش داوران را برانگیخت.
تیم دانشگاه علامه طباطبایی(ره) در مرحله مقدماتی، تیم هاى بزرگی را مغلوب کرد. ابتدا تیم دانشگاه لنکستر انگلستان، سپس در جلسه بعد در برابر دانشگاه اوکلند نیوزلند قرار گرفت که یکی از بهترین تیم های تاریخ ویس موت است. دانمارک جنوبی سومین تیم بود که از سطح بسیار بالایی برخوردار بود اما مغلوب تیم ایران شد.
در نهایت دانشگاه علامه طباطبایی(ره) در برابر تیم کالج اقتصاد لندن که مطابق آخرین رده بندی، پنجمین دانشکده برتر دنیا در رشته حقوق است، قرار گرفت. دیوان داوری پس از شور اعلام کرد تمام اعضاى دیوان قویاً اعتقاد دارند که تیم ایران بهتر از کالج اقتصاد لندن بوده است.
تیم ایران نهایتاً در دور حذفی در برابر تیم دانشگاه جورجیای آمریکا قرار گرفت. دیوان داوری پس از شور اعلام کرد تصمیم در مورد اینکه کدام تیم عملکرد بهتری داشته بسیار دشوار بوده و نهایتاً با ٢ رای از ٣ رای تیم دانشگاه جورجیا برنده اعلام شد.
در روز پایانی و در مراسم اعلام نتایج، خانم تهمینه السادات مدنی از ایران به همراه ٢٠ تن دیگر از میان ١٢٠٠ وکیل مدافع شرکت کننده، برنده لوح افتخار بهترین وکیل که در نقش هر دو وکیل خواهان و خوانده به نحو عالی دفاع کرده است، شد. خانم مدنی با ٢٣ سال سن چنان دفاع بی نقصی از هر دو طرف پرونده به عمل آورد که داوران به شدت تحت تاثیر دفاعیات ایشان قرار گرفته بودند.
در بیست و سومین دوره المپیاد جهانی داوری تجاری بین المللی که در فروردین ماه سال جاری در شهر وین برگزار شد پس از انتشار رده بندی نهایی تیم های شرکت کننده تیم دانشگاه علامه طباطبایی در بین ٣١١ تیم شرکت کننده حائز رتبه دهم شد. این رده بندی براساس مجموع امتیازات کسب شده توسط تیم های شرکت کننده می باشد.
اعضاى تیم ایران عبارت بودند از:
خانم ها تهمینه السادات مدنی، فاطمه عباسی، بهناز انصافی آذر
و آقایان حسین تنهایی و حامد ضمامی
مربیان:
آقایان علی ده دشتی و نیما نصرالهی شهری
سرپرست تیم:
دکتر محمد رضا پاسبان