سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ پس از قدرت اجرائی یافتن سند تأسیس آن، منشور، کار خود را آغاز کرد.

 

منشور ملل متحد نوید حفظ صلح و امنیت بین المللی را در پرتو برقراری عدالت و رعایت تعهدات عهدنامه ای، البته با رعایت تقدم مقرر در ماده ۱۰۳ برای تعهدات مندرج در منشور، و همچنین تعهدات غیرعهدنامه ای را می داد.

 

عملکرد هفتاد سال گذشته سازمان ملل متحد در محیط بین المللی در حال تغییر مداوم، با اذعان به نقش و سهم سازمان در انجام این تغییرات در کنار گسترش دامنه فعالیت های آن، نتایجی چون دگرگونی رسمی و عملی در محتوی و در برخی موارد مغایر با روح حاکم بر منشور را داشته که رابطه اثرگذاری و اثرپذیری بین آنها آشکار است. اثر این دگرگونی‌ها و گسترش را می توان دست کم در بخشی از اصول مبنای اقدامات سازمان ملل متحد دید، که بازتاب آن به طور برجسته در مفهوم صلح و امنیت بین‌المللی و پدیدار مسئولیت بین المللی سازمان نمود می یابد.

 

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در حیات پانزده ساله و از طریق فعالیت های وسیع خود مانند برگزاری همایش های سالانه، نشست های تخصصی و سخنرانی های علمی در راستای تحقق اهداف مندرج اساسنامه در جهت تبیین و تحلیل دگرگونی ها، کوشیده است که برگزاری همایش سال جاری انجمن نیز از آن جمله است.

 

همایش بین المللی هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد با همکاری دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه با عنایت به دگرگونی های عملی در اصول مندرج در ماده ۲ منشور و حاکم بر فعالیت های سازمان با تأکید بر محورهای زیر در ۳۰ آبان و اول آذر ماه ۱۳۹۴ برگزار می شود.

 

 

گسترش دامنه مفهوم صلح و امنیت بین المللی و اثر آن بر عدم مداخله در امور داخلی کشورها

 

ـ ورود به موضوعاتی مانند برگزاری انتخابات، مردم سالاری، بازیگران غیر دولت، تروریسم

ـ صدور قطعنامه های موضوعی و هنجار ساز شورای امنیت (حمایت از مردمان عادی در مخاصمات مسلحانه، زنان، کودکان، بیماری ها)

ـ اقدام سازمان ملل متحد به اعمال حاکمیت و صلاحیت بر سرزمین ها (اداره سرزمین ها مانند تیمور شرقی و کوزوو، دولت های فرومانده مانند سرالئون)

ـ تحول نقش دبیرکل به عنوان زبان دیگر ارکان ملل متحد (شورای امنیت و مجمع عمومی)

ـ افزایش نقش سازمان های منطقه ای، سازمان های مردم نهاد در فعالیت های سازمان ملل متحد

ـ تحول در تعهد به خودداری از تهدید و یا استفاده از زور، از ممنوعیت، به مسدود ساختن (عملیات حفظ صلح و اقدام برای صلح آفرینی) و متروک گرداندن (تحکیم صلح)

 

 

مسئولیت بین المللی سازمان ملل متحد

 

ـ مسئولیت سازمان ملل متحد در قبال کارگزارن و کارکنان خود برای لطمات وارده به آنان در نتیجه گسترش فعالیت ها و به سبب عدم رعایت موازین حمایتی

ـ تردید در مشروعیت قطعنامه های شورای امنیت (انتقادهای نهادها؛ دیوان اروپایی حقوق بشر، کمیتۀ حقوق بشر)

ـ خطاهای سازمان ملل متحد و خدشه دار شدن اعتقاد به پاکدستی (اعزام نیروهای حافظ صلح آلوده به میکروب وبا، برنامۀ نفت در برابر غذا)

ـ مشکلات تحریم های هدفمند مانند درج/ وادرج به ناحق اسامی افراد در فهرست تحریم ها. نقش یافتن آمبودزمان‌ ها)

ـ مسئولیت سازمان ملل متحد و یا دولت های عضو (برای اَعمال نیروهای حافظ صلح، مسئولیت کیفری نیروهای حافظ صلح، مقامات سازمان ملل متحد برای خطاهای آنان مانند قاچاق، رابطۀ نامشروع با کودکان، خشونت نسبت به زنان، مصونیت افراد در چارچوب موافقتنامه های سازمان با دولت میزبان)

ـ مسئولیت سازمان ملل متحد برای فعل های مغایر با موازین بین المللی (مانند مورد کوزوو)، بی عملی (مانند فلسطین (گزارش شورای حقوق بشر در مورد نقض حقوق بشردوستانه بین المللی در برخورد ۲۰۱۴ در نوار غزه)، روآندا، و کمیسیون حقیقت یاب (مانند سودان))

 

 

برگزار کنندگان همایش از شما فرهیخته گرامی، دعوت به عمل می آورند با ارائه مقاله در یکی از محورها و با توجه، و نه محدود به نمونه های پدیدارها، مفاهیم و طرز رفتارهای اشاره شده بر غنای این همایش بیافزایید.

 

مهلت ارسال خلاصه مقاله >>>  تا ۰۱ شهریور ماه ۱۳۹۴

اعلام نتیجه بررسی خلاصه ها >>> ۱۵ شهریور ماه ۱۳۹۴

ارسال اصل مقاله هایی که خلاصه آنها پذیرفته شده است >>>  تا ۱۵ مهر ماه ۱۳۹۴

اعلام نتیجه بررسی مقاله ها >>> ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۴

 

 

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد بر اساس رویه خود، مقالات پذیرفته شده چه آنها که فرصت ارائه در همایش را بیابند و چه آنها که چنین فرصتی نیابند را در یک مجموعه مقالات چاپ خواهد کرد.

 

 

 

اصول نگارش مقاله برای همایش بین المللی هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد

 

از استادان و پژوهشگران گرامی خواهشمند است مقاله های ارسالی خود را مطابق با شرایط ذیل تهیه و ارسال نمایند:

 

۱. مقاله ارسال شده باید حاوی مطالب جدید در حوزه محورهای ارائه شده در همایش باشد و پیش از این به صورت جزئی یا کلی در جای دیگری ارائه و یا منتشر نشده باشد.

۲. مسئولیت محتوای علمی مقاله و حفظ حقوق مولفان، مترجمان و ... به عهدۀ نویسنده یا نویسندگان است.

۳. فونت مورد استفاده برای خلاصه و اصل مقالات باید B Zar با اندازۀ ۱۴ باشد. خلاصه مقاله باید حداکثر در ۲۰۰ کلمه همراه با واژگان کلیدی ارایه گردد و حجم اصل مقاله باید بین ۱۵ تا ۲۰ صفحه باشد.

۴. هیئت علمی همایش حق ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ می دانند.

۵. شیوۀ رفرنس دهی در مقاله ها به شکل زیرنویس و به ترتیب زیر است:

کتاب: نام و نام خانوادگی، عنوان کتاب، نوبت چاپ، مکان: انتشارات، سال چاپ، صفحه یا صفحات.

مقاله: نام و نام خانوادگی، عنوان مقاله، نام نشریه، مشخصات نشریه (شماره، سال چاپ و ...)، صفحه یا صفحات.

۶. لطفاً چکیده مقاله و در صورت پذیرفته شدن، اصل مقاله را مطابق با مهلت های اعلام شده به آدرس پست الکترونیک sec@iauns.org ارسال نمایید و از طریق شماره تلفن ۸۱۰۳۲۲۰۱ – ۰۲۱ از دریافت مقاله خود اطمینان حاصل نمایید.

اشتراک گذاری:
فراخوان مقاله برای «دو فصل نامه حقوق و هنر» _ ۱۴۰۲فراخوان مقاله به فارسی و انگلیسی برای همایش «اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین الملل» _ اسفند ۱۴۰۲فراخوان سمپوزیوم تالار گفتگوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با موضوع: «ساختارهای بدل از سازمان های بین المللی و حکمرانی جهانی» _ آذر ۱۴۰۲
verification