«حق تعیین سرنوشت» یکی از اصول و قواعد مهم حقوق بین الملل معاصر است که دیوان بین المللی دادگستری و کمیسیون حقوق بین الملل از آن به عنوان قواعد آمره یاد کرده اند. با این وجود، حدود و ثغور و معنای دقیق این نهاد، برای بسیاری از دانشجویان حقوق بین الملل، روشن و مشخص نیست.

مذاکرات مقدماتی منشور ملل متحد، حاکی از این واقعیت است که حق تعیین سرنوشت داخلی به معنای حق مردم به برخورداری از حکومت دموکراتیک، و حق جدایی برای گروه های مختلف قومی و ملی از دولت های مستقل نیز به رسمیت شناخته نشده است. منشور همچنین حق استقلال را برای مردمان ساکن در سرزمین های مستعمره شناسایی نکرده بود اما با تلاش کشورهای جهان سوم، بلوک سوسیالیستی و دولت های تازه رها شده از بند استعمار، حق استقلال مستعمرات در دهه ۱۹۶۰ میلادی به رسمیت شناخته شده و به زودی به سطح قواعد آمره ارتقاء یافت. دهه ۱۹۹۰ میلادی و رویدادهای دو دهه بعد، نقطه عطفی در احیاء مفهوم حق تعیین سرنوشت در نظام حقوق بین الملل بود. روند پرشتاب دموکراتیزاسیون در بسیاری از مناطق جهان و همچنین تلاش گروه های قومی در برخی مناطق جهان برای جدایی از دولت های متبوع و تشکیل دولت جدید، موضوع حق تعیین سرنوشت داخلی و حق تعیین سرنوشت خارجی در حوزه غیر استعماری را از اهمیت خاصی برخوردار کرد و محاکم ملی و منطقه ای آرایی را در این ارتباط صادر کردند و  دیوان بین المللی دادگستری نیز اقدام به صدور رای مشورتی در قضیه کوزوو نمود.

تبیین و توضیح این نهاد در نظام حقوق بین الملل معاصر، هدف اصلی برگزاری این دوره آموزشی است که به همت انجمن ایرانی مطالعات ملل متحد و با همکاری مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری در ماه های مهر و آبان ماه ۱۳۹۵ برگزار می گردد.

مدرس این دوره آموزشی دکتر ستار عزیزی (دانشیار حقوق بین الملل دانشگاه بوعلی سینا) است.

سرفصل های اجمالی این دوره  آموزشی به شرح ذیل است:

۱. تحولات تاریخی حق تعیین سرنوشت

۲. جایگاه حق تعیین سرنوشت در منشور ملل متحد

۳. حق تعیین سرنوشت خارجی در حوزه غیر استعماری

۴. حق تعیین سرنوشت داخلی

 

این دوره آموزشی در ۶ جلسه در روزهای چهارشنبه ۱۴ و ۲۸ مهرماه و ۱۲ آبانماه ۱۳۹۵ و در ساعات ۱۵:۰۰ تا ۱۸:۱۵ در محل مرکز امور حقوقی بین المللی (خیابان طالقانی، ابتدای خیابان شهید موسوی(فرصت سابق)) برگزار خواهد شد.

 

ثبت نام:

واریز مبلغ ۱۲۵,۰۰۰ تومان (صد و بیست و پنج هزار تومان) به شماره حساب ۶۲۷۲۷۵۷۸ بانک تجارت، شعبه انقلاب - فلسطین، کد ۱۸۵. این مبلغ برای اعضای انجمن و دانشجویان ۱۰۰,۰۰۰ تومان (صد هزار تومان) است. (پرداخت از طریق کلیه کارت های بانکی عضو شبکۀ شتاب در دفتر انجمن نیز امکان پذیر است)

از متقاضایان محترم درخواست می گردد اسکن فیش واریز را همراه با اطلاعات زیر در قالب فایل وُرد (word) به آدرس ایمیل info@iauns.org ارسال نمایند (لطفاً در قسمت موضوع ایمیل «ثبت نام در دورۀ آموزشی» قید شود)در غیر اینصورت ثبت نام قطعی تلقی نخواهد شد و امکان شرکت در دوره فراهم نمی گردد:


نام و نام خانوادگی به پارسی:

نام و نام خانوادگی به انگلیسی:

رشتۀ تحصیلی:

مقطع تحصیلی:

شماره تلفن همراه:

آدرس ایمیل:

 
 

در پایان دوره، گواهی معتبر از سوی نهادهای برگزار کننده به شرکت کنندگان اعطاء خواهد شد.

اعطای گواهینامه منوط به حضور کامل در دوره است

شماره تلفن های انجمن: ۸۱۰۳۲۲۰۱ - ۰۲۱ و یا ۸۱۲۸۴۷۸ - ۰۹۱۲

 

اشتراک گذاری:
نشست علمی «داوری برخط (آنلاین): فرصت ها و چالش ها» _ اسفند ۱۴۰۲همایش «سازمان ملل متحد در تکاپوی مقابله با تغییرات اقلیمی» _ اسفند ۱۴۰۲نشست تخصصی «انتساب مسئولیت به دولت ها در نظام داوری ایکسید و دیوان بین المللی دادگستری» _ بهمن ۱۴۰۲
verification