- شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳
- درباره دیداد
- تماس با ما
دکتر وفایی پس از موفقیت در کنکور ورودی وزارت دادگستری، مدت سه سال به شغل قضایی پرداخت و سپس برای تحصیلات تکمیلی عازم سوئیس و فرانسه گردید.
دکتر منصور وفایی دکتری خود در زمینۀ حقوق بین الملل را از دانشکدۀ حقوق دانشگاه نوشاتل سوئیس دریافت کرده و سپس به فرانسه عزیمت نموده و موفق به اخذ مدرک دکتری در رشتۀ حقوق جزا از دانشگاه اکس فرانسه گردید.
ایشان پس از بازگشت از فرانسه به امر قضاوت در وزارت دادگستری(در قسمت حقوقی و کیفری) ادامه دادند، قاضی ادارۀ حقوقی، و همچنین مدتی رئیس دفتر معاون پارلمانی و رئیس دفتر وزیر دادگستری بودند. سپس با توجه به داشتن تحصیلات در رشتۀ حقوق بین الملل و تحقیقاتی که در این زمینه انجام داده بودند و همچنین علاقه به حقوق و روابط بین الملل، در کنکور ورودی وزارت امور خارجه شرکت کردند و رتبۀ اول را فیمابین شرکت کنندگان احراز نمودند.
از جمله مسئولیت ها و سمت هایی که ایشان در وزارت امور خارجه(خارج از کشور) بر عهده داشته اند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دبیر اول سفارت ایران در سوئیس - برن؛
- رایزن و کاردار سفارت ایران در فرانسه - پاریس؛
- کاردار دائم سفارت ایران در بوینوس آیرس - آرژانتین.
زندگی در برن و بوینوس آیرس باعث شد که ایشان علاوه بر زبان های انگلیسی و فرانسوی که بر آنها مسلط بودند، با زبان های آلمانی و اسپانیایی نیز تا حدودی آشنا شوند.
مسئولیت های ایشان در وزارت امور خارجه در تهران نیز بدین شرح است:
- رئیس ادارۀ سازمان های بین المللی؛
- معاون ادارۀ سوم سیاسی؛
- رئیس ادارۀ تابعیت؛
- رئیس ادارۀ تشکیلات؛
- قائم مقام تشریفات وزارت امور خارجه؛
- رئیس ادارۀ دهم سیاسی؛
- رئیس ادارۀ ششم سیاسی.
علاوه بر این ها ایشان وکیل پایه یک دادگستری، از اعضای کانون وکلای دادگستری مرکز و همچنین عضو کمیسیون امور بین الملل کانون وکلای دادگستری مرکز و جزو اعضای افتخاری مرکز مطالعات حقوق بین الملل(اطریش) نیز می باشند.
ایشان قبل و بعد از انقلاب مستمراً استاد دانشگاه های مختلف تهران در شاخه های مختلف حقوق بین الملل(کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) از جمله دانشکدۀ حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دانشگاه شهید بهشتی(ملی سابق)، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه مفید قم و دانشکدۀ روابط بین المللِ وزارت امور خارجه و دافوس می باشند.
ایشان به غیر از فعالیت در زمینه های حقوق بین الملل، وکالت و تدریس در دانشکده های حقوق، فعالیت های دیگری نیز داشته اند که در این خصوص می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- مدیرعامل شرکت تولیدی کفش گام طی مدت ۷ سال؛
- دبیر فدراسیون بسکتبال ایران.
دکتر وفایی طی مدت ۸ سال عضویت در تیم ملی بسکتبال ایران، در سفرهای ورزشی و مسابقات خارج از کشور نیز حضور داشتند که موارد ذیل از آن جمله اند:
- سه بار مسابقات بین المللی جام مدیترانه، استانبول - ترکیه؛
- مسابقات بین المللی بسکتبال در لاهور - پاکستان با شرکت ۱۰ کشور؛
- مسابقه با تیم ملی عراق در بغداد؛
- مسابقات بین المللی ارتش های جهان در نیس (فرانسه)؛
- مسابقات بین المللی دانشجویان جهان در تورینو«ایتالیا».
تألیفات دکتر وفایی عبارتند از:
- احزاب سیاسی فرانسه؛
- پایان قیمومت در چارچوب سازمان ملل متحد؛
- دادسرا در ایران و فرانسه؛
- سیمای سوئیس؛
- فرهنگ جیبی کوچک حقوقی(انگلیسی به فارسی)؛
- حقوق معاهدات؛
- حقوق دیپلماتیک؛
- حقوق کنسولی؛
- روش های مسالمت آمیز حل و فصل اختلافات.
- حقوق تطبیقی؛
- حقوق دیپلماتیک و کنسولی؛
- حقوق سازمان های بین المللی؛
- حقوق مخاصمات بین المللی؛
- حقوق معاهدات بین المللی؛
- روش های حل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی؛
- سازمان های منطقه ای.
- تحلیلی بر دادگاه های فدرالِ و ایالات امریکا به ویژه دیوان عالی کشور و صلاحیت های آن و نقدی بر نقش حزب، سیاست، ایدئولوژی و افکار عمومی در دادرسی در آمریکا؛
- بررسی برخـــی تغـیـیـرات اســــــاسی و بنیــــادین جـدید در حقــــوق انـــگلیس و تحــلیلی بر سیستم Common Law.
- دادگاه ها، سیاست و عدالت در آمریکا؛
علاوه بر موارد یاد شده، ایشان در زمینۀ خطاطی نیز به فـعـالیت می پردازند و به زبان های فارسی، انگلیسی و فرانسوی دارای آثار متعدد هستند؛ همچنین به موسیقی کلاسیک نیز علاقه مند بوده و در این زمینه نیز مطالعاتی داشته اند.
نَفَس منی استادم !
بنده نیاز به استادی دارم که قبول کنند پایان نامه اایشان وردارم
رشته حقوق خصوصی ارشد علوم تحقیقات موضوع حقوق مالی زوجه درعراق وکنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان
بسیارممنون مطالبتون زیباست دست مریزاد
این زندگی نامه از جناب دکتر منصور وفایی بسیاری برگرفته شده از کتاب اینجانب ((چهره ها در تاریخچه آموزش عالی حقوق و عدلیه نوین)) چاپ 1376-1375 تهران نشر پیدایش است. تعجب می کنم که حتی اسمی از کتاب و اینجانب در منابع آن آورده نشده است آیا به نظر این استفاده غیرمجاز از آثار دیگران اخلاقی و صحیح می باشد؟
با سلام و عرض احترام
متنی که از زندگینامۀ استاد وفایی بر روی وب سایت حقوقی دیداد قرار گرفته است مستقیماً توسط استاد و با دست خط خودشان برای وب سایت حقوقی دیداد نگاشته شده است که اصل متن مذکور نزد ما محفوظ است. در صورت تمایل می توانید با جناب آقای دکتر وفایی نیز تماس گرفته و از صحت این امر مطمئن شوید.
ایشان نه تنها از لحاظ علمی انسان بزرگی هستند بلکه از لحاظ اخلاقی نیز در جایگاه والایی قرار دارند، امیدوارم اساتید جوان تر نیز چنین بزرگانی را الگوی خویش قرار دهند