درست صد سال پیش که آتش جنگ خانمان سوز جهانی اول به سردی می گرایید، شعله خواسته های کارگران در کشورهای درگیر جنگ برای تضمین حقوق خود در جهان پس از جنگ، فروزان تر می شد. پیروزی نیروهای بلشویک در روسیه در گرماگرم این جنگ که آرمان های کمونیسم را در جهان بلندآوازه کرد، بیش از گذشته الهام بخش جنبش های کارگری شد. در گفت و گوهای صلح که پیرنگ نظامی نوین ریخته می شد، صلح اجتماعی و حمایت بین المللی از خواسته های کارگران با صلح بین المللی و میان دولت ها به هم گره خوردند. این چنین شد که در بخش سیزدهم پیمان صلح ۱۹۱۹، پایه سازمانی گذاشته شد تا بتواند ازعهده پاسخگویی به این خواسته های به حق برآید: سازمان بین المللی کار.

سازمانی بین المللی که بر خلاف رسوم جا افتاده تا آن زمان، در کنار نمایندگان دولت ها، نمایندگانِ کارگران و کافرمایان نیز باید فرصت حضور و شرکت در پیشبرد هدف های سازمان را می یافتند.

از آن زمان تا کنون، یک صد سال گذشته است. هم جهان دگرگونی های بسیار دیده است و هم سازمان فراز و نشیب ها از سر گذرانده است. اما هنوز بسیاری از دولت ها با مسائل مهم اجتماعی و کارگری دست به گریبان هستند و سازمان بین المللی کار همچنان نهاد معتبری است برای گفت و شنودهای بین المللی در این زمینه و تلاش جمعی و سازمان یافته برای برطرف کردن نابرابری ها در سطح جهان و زدودن موانع دستیابی به زیست انسانی و شرافتمندانه برای همه کارگران.

انجمن ایرانی مطالعات ملل متحد در نظر دارد، امسال همایش سالانه خود را همزمان با یکصدمین سال پایه گذاری سازمان بین المللی کار برگزار کند تا زمینه بررسی جنبه های گوناگون فعالیت و عملکرد این کارگزاری تخصصی بسیار مهم سازمان ملل متحد، برای جامعه علمی و دانشگاهی و اجرایی کشور فراهم شود. جای دریغ است که این همایش در نخستین سال پس از درگذشت اندوهبار استاد نامدار حقوق کار و حقوق بین المللی کار، زنده یاد دکتر سید عزت الله عراقی بر پا می شود. انجمن افتخار دارد که همایش امسال، با گرامی داشت یاد و آثار علمی استاد عراقی  برگزار شود. چه اینکه استاد عراقی، سهمی بی جایگزین و اساسی در شناساندن سازمان بین المللی کار و دستاوردهای آن در زمینه حقوق بین المللی کار داشته اند.

بدین منظور از صاحب نظران و پژوهشگران علاقه مند به شرکت در این همایش، می خواهیم چکیده مقاله خود را تا ۱۵ مهر ۱۳۹۷ در موضوع های زیر برای دبیرخانه انجمن به نشانی info@unstudies.ir بفرستند.

  • هدف ها ویژگی های سازمان بین المللی کار؛
  • ارزش ها، آرمان ها و پیدایش سازمان؛
  • سازمان و اندیشه عدالت اجتماعی؛
  • ساختار و ترکیب نوآورانه و آثار آن؛
  •  عرصه های فعالیت سازمان بین المللی کار؛
  • عملکرد سازمان در زمینه هنجارسازی در سطح جهانی؛
  • کارآیی، نظارت و پایش اجرای قواعد بین المللی کار؛
  • نوآوری های سازمان در پهنه فعالیت های میدانی و اقدامات مشارکتی؛  
  • تلاش سازمان برای بهبود وضع کارگران در گروه ها و شغل های خاص؛
  • آزادی های سندیکایی و تأمین اجتماعی؛
  • رویکردهای سازمان با توجه به تحولات و نیازهای جهان معاصر؛
  •  رهیافت های نوین سازمان: اصول و حقوق بنیادین کار؛ کار شایسته و مولّد؛
  • تجارت جهانی، آزادسازی اقتصادی و قواعد بین المللی کار؛
  • آینده «کار» از دیدگاه سازمان بین المللی کار؛
  • سازمان و توسعه پایدار: اقتصاد سبز و شغل های پاک؛
  •  مهم ترین چالش ها و فوری ترین نیازهای کنونی سازمان؛
  • ایران و سازمان بین المللی کار؛
  • نقد و بررسی آثار علمی استاد عراقی در زمینه حقوق بین المللی کار.

 

برگزارکنندگان همایش از شما دانش پژوه گرامی، دعوت به عمل می آورند تا با ارائه مقاله در یکی از محورها و با توجه، و نه محدود به نمونه های پدیدارها، مفاهیم و طرز رفتارهای اشاره شده، بر غنای این همایش بیافزایید. مقالات ارسالی نیز می باید از کیفیت علمی – پژوهشی برخوردار باشند.

 

  تقویم همایش:

مهلت ارسال خلاصۀ مقاله: تا ۱۵ مهر ۱۳۹۷

اعلام نتیجه بررسی خلاصه ها: ۳۰ مهر ۱۳۹۷

ارسال اصل مقاله هایی که خلاصۀ آنها پذیرفته شده است:۳۰ آبان ۱۳۹۷

تاریخ برگزاری همایش: نیمه دوم سال ۱۳۹۷

 

  توجه!

انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد بر اساس رویۀ خود، مقالات پذیرفته شده (چه آنها که فرصت ارائه در همایش را بیابند و چه آنها که چنین فرصتی نیابند) را در یک مجموعه مقالات چاپ خواهد کرد.

 

  اصول نگارش مقاله برای همایش سالیانه انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد

از استادان و پژوهشگران گرامی خواهشمند است مقاله های ارسالی خود را مطابق با شرایط ذیل تهیه و ارسال نمایند:

- مقاله ارسال شده باید حاوی مطالب جدید در حوزۀ محورهای ارائه شده در همایش باشد و پیش از این به صورت جزئی یا کلی در جای دیگری ارائه و یا منتشر نشده باشد.

- مسئولیت محتوای علمی مقاله و حفظ حقوق مولفان، مترجمان و ... به عهدۀ نویسنده یا نویسندگان است.

- فونت نگارش مقاله B Zar  با اندازۀ ۱۴ باشد. خلاصۀ مقاله باید حداکثر در ۲۰۰ کلمه همراه با واژگان کلیدی ارایه گردد و حجم اصل مقاله باید بین ۱۵ تا ۲۰ صفحه باشد.

- هیئت علمی همایش حق ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ می دانند.

- شیوۀ ارجاع دهی در مقاله ها به شکل زیرنویس و به ترتیب زیر است:

کتاب: نام و نام خانوادگی، عنوان کتاب، نوبت چاپ، مکان: انتشارات، سال چاپ، صفحه یا صفحات.

مقاله: نام و نام خانوادگی، عنوان مقاله، نام نشریه، مشخصات نشریه (شماره، سال چاپ و ...)، صفحه یا صفحات.

- لطفاً چکیده مقاله و در صورت پذیرفته شدن، اصل مقاله را مطابق با مهلت های اعلام شده به آدرس پست الکترونیک info@unstudies.ir ارسال نمایید و از طریق شماره تلفن  ۰۹۱۲۸۱۲۸۴۷۸ از دریافت مقاله خود اطمینان حاصل نمایید.

 

اشتراک گذاری:
فراخوان مقاله برای «دو فصل نامه حقوق و هنر» _ ۱۴۰۲فراخوان مقاله به فارسی و انگلیسی برای همایش «اشغال فلسطین از دیدگاه حقوق بین الملل» _ اسفند ۱۴۰۲فراخوان سمپوزیوم تالار گفتگوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد با موضوع: «ساختارهای بدل از سازمان های بین المللی و حکمرانی جهانی» _ آذر ۱۴۰۲
verification