حق فرهنگی حقی است که صاحب حق بر فرهنگ یا عرصه های مرتبط با فرهنگ خویش داراست و همانند دیگر حق های بشری، صاحب تکلیف در برابر این حقوق، دولت ها هستند. تمامی افراد بشر فارغ از وابستگی به گروه یا طبقه ی اجتماعی خاصی، از حقوق فرهنگی بهره مندنداما از آنجا که فرهنگ با خود معنای گروه و جمع را به همراه دارد، حقوق فرهنگی نیز در اجتماعات و بافت گروهی است که نمود و بروز پیدا می کند. اقوام ایرانی، واحدهای خاص فرهنگی هستند که دارندگان و حاملان و برخورداران این حقوق فرهنگی محسوب می شوند.

توضیح و تبیین حقوق فرهنگی اقوام ایرانی به عنوان ساکنان و صاحبان تاریخی این سرزمین، مولفه اساسی و بنیادی حقوق شهروندی ایرانیان است که علاوه بر مطلوبیت ذاتی پاسداری از این حقوق، می تواند نقش ارزنده ای در مواجهه با تهاجم فرهنگی و حفظ سبک زندگی ایرانی داشته باشد .

از این رو، دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی با همکاری موسسه دانش گستر حقوق شهروندی، پنجمین نشست از سلسله نشست های علمی - تخصصی حقوق شهروندی را با عنوان «حقوق شهروندی و حقوق فرهنگی اقوام ایرانی» برگزار می کند.

 

سخنران:

دکتر ستار عزیزی

دانشیار دانشگاه بوعلی سینا

مولف کتاب حمایت از اقلیت ها در حقوق بین الملل

 

زمان:

چهارشنبه ۰۶ مرداد ۱۳۹۵

از ۱۷:۰۰ تا ۱۹:۰۰

 

مکان:

تهران، خیابان سمیه، نرسیده به خیابان مفتح، خیابان خاقانی، جنب دانشگاه خوارزمی، پلاک ۷۹، ستاد توانمندسازی فعالیت های مردم نهاد

 

توضیحات:

- حضور کلیه علاقمندان در این نشست آزاد و رایگان ولی مشروط به ثبت نام است.

- به شرکت کنندگان در نشست گواهی معتبر حضور در جلسه اعطاء می گردد.

- متقاضیان جهت ثبت نام می توانند تا پایان ساعت اداری روز سه شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۵ با شماره تلفن دبیرخانه ۸۸۸۳۱۰۶۵ (۰۲۱) تماس و یا درخواست خود را به نشانی اینترنتی workshop.hsh@gmail.com  ارسال نمایید.

 

* حضور فعالان و علاقمندان به موضوع حقوق شهروندی، حقوق اقوام و حقوق فرهنگی در این نشست موجب غنای بیشتر آن خواهد شد.

 

اشتراک گذاری:
نشست علمی «شیوه های جایگزین حل و فصل اختلافات در دعاوی مالکیت فکری» _ خرداد ۱۴۰۳همایش «سازمان ملل متحد در تکاپوی مقابله با تغییرات اقلیمی» _ اردیبهشت ۱۴۰۳نشست علمی «معرفی و نقد کتاب اسلام و مبانی حقوق بشر» _ اردیبهشت ۱۴۰۳
verification