- شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳
- درباره دیداد
- تماس با ما
کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در چارچوب نشست های علمی ادواری کمیسیون برای نقد و بررسی موضوعات مهم داخلی یا بین المللی از منظر موازین اسلامی و بین المللی حقوق بشر و نظام حقوقی جمهوری اسلامی و همزمان با روز جهانی غذا، میزگرد علمی «امنیت غذائی و حقوق بشر» را برگزار می کند.
در این نشست آقایان دکتر بیابانی قائم مقام دبیر کل خانه کشاورز، جناب آقای کیانی قاضی دادگستری تهران در زمینه جرائم بهداشتی و دارویی، جناب آقای عباس محمدی مشاور حقوقی در وزارت جهاد کشاورزی، مهندس شعاعی سرپرست حقوقی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، جناب آقای مهندس شاهرخ ظهیری رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران، دکتر حبیب زاده عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، سرکار خانم دکتر دانشور عامری عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران، جناب آقای دکتر اسفندیاری مدرس رشته حقوق دانشگاه حضورخواهند داشت تا پرسش های تخصصی این نشست را مورد بحث و بررسی قرار دهند. متعاقبا گزارش تفصیلی مباحث این نشست در قالب گزارشات علمی کمیسیون منتشر و در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
پرسش های این میزگرد بشرح زیر می باشند:
۱. همانگونه که مستحضرید یکی از جنبه های مهم حقوق انسانی، حق بر غذا است که این حق شامل حقهای متعدد جزیی در فرآیند تولید، توزیع، تبلیغ و مصرف مواد غذایی میشود و تعهدات حقوقی متعددی را متوجه دولت ها و بخش های مختلف دخیل در فرآیند مرتبط با مواد غذایی می سازد. علی القاعده در هر جامعه ای اگر همه الزامات جزیی مرتبط با حق بر غذا رعایت شوند، شهروندان آن جامعه از امنیت غذایی لازم برخوردار خواهند بود و یکی از حق های بشری آنها بدرستی تحقق خواهد یافت. به نظر شما در جهان کنونی این حق تا چه اندازه اولویت بررسی دارد؟ چه چالش هایی فراروی امنیت غذایی بشر معاصر قرار دارند؟
۲. در جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت غذایی شهروندان تلاش های بسیاری در عرصه های قانونگذاری، اجرایی و قضایی صورت گرفته است با این حال نگرانی های متعددی مطرح می شود. به نظر شما کدام نگرانی ها از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردارند که لازم است از منظر پیشبرد حقوق بشر بدان ها پرداخت؟
۳. هم اینک مطالعات تدوین برنامه ششم توسعه پنج ساله کشور در حال انجام است. انتظار می رود که در لایحه برنامه ششم توسعه پنج ساله کشور به مقوله امنیت غذایی شهروندان و رفع نگرانی های مختلف ذیربط اهتمام ویژه ای معمول گردد. چه پیشنهاداتی را برای تامین این هدف، قابل پیگیری می دانید؟
۴. برای ارتقای فرهنگ عمومی در زمینه رعایت الزامات امنیت غذایی به عنوان یکی از حق های بشری، چه مواردی را توصیه می کنید ؟ برای نهادهای آموزشی، رسانه ها و تشکل های مدنی در این زمینه چه توصیه هائی دارید تا نقش مثبتی را برای پیشبرد حق بر غذای شهروندان و امنیت غذائی ایفا نمایند؟
زمان:
روز چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳
از ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان:
سید خندان، ابتدای سهروردی شمالی، کوچه قرقاول، پلاک ۲، کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران