- شنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
- درباره دیداد
- تماس با ما
توجه ! این مطلب با توجه به رسالت وب سایت حقوقی دیداد در خصوص معرفی و حمایت از چهره های حقوقی تهیه شده است. ضمن آنکه دکتر علی صابری کاندیدای مورد حمایت وب سایت حقوقی دیداد در انتخابات شورای شهر تهران نیز می باشد.
.
.
.
علی صابری (وکیل نابینا) متولد ۱۳۵۲ می باشد، از بدو تولد نابینا بوده و باهمین شرایط در سال ۱۳۶۹ نفر دوم کنکور سراسری شده است. بعد از قبولی در کنکور رشته حقوق را برای ادامه تحصیل انتخاب میکند و تا دوره دکتری هم پیش میرود، اگرچه با مشکلاتی از سوی اساتید برای گرفتن این مدرک مواجه شده است. بعد از فارغ التحصیلی مدتی در قسمت ارشاد دادگستری لواسان مشغول شد. آن موقع حضور او برای خیلیها غیرقابل باور بود، بالاخره قسمت ارشاد قسمتی است که به مراجعهکنندگان راهنمایی حقوقی میدهد و با شنیدن دعوای آنها به آنها میگوید چه باید بکنند؛ اینکه فرد نابینا در مراجعه مستقیم با مردم باشد و بخواهد به آنها راهنمایی بدهد و از عهده کار هم برآید، برای خیلی ها قابل قبول نبود.
آقای صابری عقیده دارد که معلول باید به قصد قله بپرد تا در اجتماع زندگی عادی داشته باشد: «ما به چند برابر تلاشی که دیگران میکنند، نیاز داریم؛ اگر افق دیدمان را پایین بیاوریم و به مقام دوم راضی شویم، آن وقت به هیج جا نمی رسیم».
علی صابری توانست پرونده هموفیلی ها را به عنوان بزرگترین پرونده تاریخ قضائی ایران به سر انجام برساند ( پرونده ای که صابری در آن وکالت ۹۷۴ نفر از بیماران هموفیلی را بر عهده داشت ) و با ۱/۵ میلیارد تومان بالاترین رقم حق الوکاله تاریخ ایران را به خود اختصاص داد.
ماجرای پرونده هموفیلی ها با وارد کردن حجم زیادی خون آلوده در سال های ۷۴ و ۷۵ به کشور آغاز شد. سازمان انتقال خون، این خون ها را بدون آزمایش کافی و دقیق در اختیار بیماران هموفیلی گذاشت و همین امر باعث شد حدود هزار نفر از این بیماران، به ویروس ایدز و هپاتیت آلوده شوند؛ خانواده های این بیماران هم با کمک کانون هموفیلی ایران علیه سازمان انتقال خون و وزارت بهداشت شکایت کردند.
ابتدا در سال ۸۱ پرونده کیفری و سپس پرونده حقوقی تشکیل شد. دادرسی این پرونده در مجموع نزدیک به ۴ سال طول کشید و در این مدت با کش و قوس فراوان همراه بود. مقاومت و اعتراض های پیاپی وزارت بهداشت مدام در روند پیشرفت پرونده مشکل ایجاد میکرد و در این میان بیماران یکی پس از دیگری قربانی میشدند. در طول ۱۰ سال ( ۷۴ تا ۸۴ ) ۱۳۸ بیمار هموفیلی بر اثر بیماری ایدز، هپاتیت B و C فوت کردند تا سرانجام در سال ۸۴ حکم نهایی پرونده از سوی دستگاه قضایی کشور بدینصورت اعلام شد:
۱. پرداخت ۱۸ میلیارد تومان خسارت؛
۲. عذرخواهی از بیماران؛
۳. تدوین برنامه منظم درمان.
در این پرونده ۱۸ میلیارد تومان خسارت پرداخت شده که ۷ درصدش میشود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان؛ پس توجه داشته باشید که این حق الوکاله، حق الوکاله ای است که طبق تعرفه قانونی حساب شده و نه با توافق طرفین ( وکیل و موکل )؛ به عبارت بهتر از آنجایی که خوانده ( وزارت بهداشت ) محکوم به پرداخت اصل مبلغ شده است، به پرداخت حق الوکاله هم محکوم شده است و آقای صابری نه تنها هیچ مبلغ اضافه ای را بابت حق الوکاله از موکلین خود دریافت نکرده اند، بلکه یک سوم از حق الوکاله اش (۵۰۰ میلیون تومان) را به کانون هموفیلی ها هدیه داده تا برای بیماران هموفیلی مجتمع درمانی (آب درمانی) بسازند.
نکته دیگری که در این پرونده وجود داشت این بود که این پرونده اولین پرونده ای بود که بحث مسئولیت مدنی دولت و خسارت معنوی را در این ابعاد وسیع مطرح کرد؛ به هرحال طرح دعوی علیه یک وزارتخانه کار راحتی نیست ولی با پیگیری های آقای صابری و با توجه به ویژگی های که آقای صابری آنها را « فکر کردن زیاد، درونی کردن موضوع از لحاظ حقوق و به چشم خریدار به تمام موضوعات حقوق نگاه کردن » مینامد، توانست این پرونده را به سرانجام برساند.
شاید با خواندن مطالب فوق این سوال برای شما بوجود آمده باشد که چگونه یک فرد نابینا میتواند در دانشگاه قبول شود (البته با رتبه عالی) و به چنین موفقیت عظیمی دست یابد.
«در دورههای راهنمایی و دبیرستان چون میان آدمهای شبیه به خودم نمونه بودم، هیچوقت کمبودی حس نکردم، موقع کنکور هم هیچ تفاوتی میان خودم و آدمهای دیگر نمیدیدم، مثل خیلی از بچههای رشته انسانی دلم میخواست حقوق بخوانم و برای این کار هم خیلی زحمت کشیدم، بیشتر خودم می خواندم، چند جلسه کلاس کنکور هم رفتم اما خوشم نیامد، درس ها را ضبط میکردم و می آوردم خانه گوش میدادم، آن موقع کتاب های کمک درسی به خط بریل نبود، چند نفر از فامیل کتابهای کمک درسی و تست را برایم روی ضبط صوت می خواندند. من با همین چیزها توانستم رشته حقوق دانشگاه تهران قبول شوم، هر چند وقتی وارد دانشگاه شدم و در مقام مقایسه با افراد بینا قرار گرفتم، خودم را باختم، مدتی اسیر یأس و افسردگی شدم، هدفهای بلندی داشتم که برای به دست آوردنشان تلاش نمیکردم، فکر می کردم وکیل شدن برای آدمی با شرایط من امکانپذیر نیست، طول کشید تا دوباره بر خودم مسلط شدم؛ حیف از آن سالهایی که بیهوده از دست دادم».
نکتۀ دیگری که در خصوص خانوادۀ دکتر صابری قابل تأمل است اینکه خواهر و برادر ایشان نیز نابینا هستند. خواهر ایشان خانم دکتر هنگامه صابری فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد آمریکا و استاد دانشکدۀ حقوق اسگود - دانشگاه یورک کانادا - می باشند و برادر کوچکترشان نیز وکیل دادگستری و کارشناس ارشد حقوق عمومی است و خود را برای آزمون دکتری آماده می کند.
آقای صابری بعد از پروندۀ هموفیلی ها یک پروندۀ جنجالی دیگر را نیز بر عهده گرفت؛ پروندۀ گیاهان آلوده. این پرونده مربوط میشود به زمانی که تولید گل رز هلندی باب شد و دولت سرمایه گذاران را تشویق به سرمایه گذاری در این عرصه کرد، پیاز این گلها با اجازه و تائید دولت وارد بازار شد اما آلوده بود و به گلخانه ها آسیب فراوان زد؛ خسارتی در حدود چهل میلیارد ریال (چهار میلیارد تومان). اگرچه این پرونده در حد و اندازۀ پروندۀ قبلی نیست ولی باز هم پای خسارات میلیاردی در میان است.
.
.
.
دکتر علی صابری در یک نگاه
* متولد ۱۳۵۲ در تهران
* وکیل پایه یک دادگستری
* عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز .
* وکیل پرونده ملی خونهای آلوده (هموفیلی ها) .
* رئیس هیأت مدیره شبکه تشکل های نابینایان و کم بینایان کشور .
* مشاور حقوقی ارشد انجمن ملی دفاع از حقوق معلولین ایران .
* عضو کمیته پیگیری تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولین .
* عضو فعال در پیوستن دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان نامه حقوق انسانی افراد دارای معلولیت .
* معلول فرهیخته و توانمند به انتخاب سازمان بهزیستی کشور در جشن ملی توانمند سازی اردیبهشت ۱۳۹۲.
* عضو کمیته بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولین متشکله در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی .
* نگارش بیش از ده ها مقاله در زمینه مسئولیت مدنی دولت و حقوق شهروندی ونیز حقوق انسانی افراد دارای معلولیت.
.
.
.
رئوس اهداف و برنامه های علی صابری نامزد چهارمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران
مقدمه:
شورا های اسلامی شهر و روستا که تشکیل آنها در اصل ۱۰۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران پیش بینی شده است یکی از عالی ترین مصادیق پذیرش حاکمیت مردم در نظام جمهوری اسلامی هستند. شوراهای اسلامی شهر و روستا دارای ظرفیت های فراوانی هستند که با استفاده از این ظرفیت ها مردم می توانند امور روزمره زندگی خود را فارغ از هیاهوهای سیاسی تمشیت نموده و درباره آنها به تصمیم گیری بپردازند. اینجانب علی صابری وکیل پایه یک دادگستری و عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با توجه به این ظرفیت ها و همچنین با در نظر گرفتن جایگاه شورای شهر تهران در ساختار تصمیم سازی نظام، تصمیم به ورود در عرصه انتخابات را اتخاذ نمودم و ذیلاً رئوس اهداف و برنامه های خود را اعلام می دارم:
۱. ارتقاء شأن و منزلت انسانی افراد دارای معلولیت بعنوان شهروندانی برابر با سایر افراد و کوشش در راه تخصیص امکانات برابر با سایر افراد جامعه برای آنها در محیط شهری .
۲. تلاش در جهت مناسب سازی صد در صدی امکانات و فضاهای شهری از جمله معابر، ساختمان ها، محیط های تفریحی ،فضاهای ورزشی، وسایل حمل و نقل عمومی و غیره جهت استفاده افراد دارای معلولیت .
۳. تلاش برای تصویب مقررات مناسب و احیاناً اصلاح مقررات کنونی مرتبط با مدیریت شهری در جهت افزایش رضایت مندی مردم از شورا و شهرداری .
۴. کوشش برای تقویت بعد نظارتی وظایف شورا در جهت هرچه قانونمندتر کردن عمل شهرداری و عدم تضییع حقوق مردم توسط این نهاد.
۵. تلاش برای گسترش هرچه بیشتر فعالیت های فرهنگی شورا و شهرداری در جهت ترویج مبانی ارزش ها و آداب فرهنگ بومی و همچنین ترویج و تقویت سبک زندگی ایرانی اسلامی براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری.
امید است در سایه الطاف و عنایات الهی افرادی شایسته و کارآمد بتوانند به چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران راه یابند.
.
.
.
طرح جمع آوری هزار امضاء برای حمایت از حضور دکتر صابری در شورای شهر تهران
یکی از برنامه هایی که به همت شاگردان و کارآموزان دکتر صابری در راستای حمایت از حضور ایشان در انتخابات شورای شهر تهران صورت پذیرفته طرح جمع آوری هزار امضاء برای حمایت از حضور دکتر صابری در شورای شهر تهران است. در این حرکت نمادین استادان، دانشجویان و وکلای دادگستری با امضا و ذکر مشخصات خود به حمایت از حضور یک حقوقدان در شورای شهر تهران می پردازند.
شما نیز اگر مایل هستید در این طرح شرکت کنید می توانید با درج مشخصات خود در فرم نظر سنجی به حمایت از دکتر علی صابری بپردازید.
.
.
.
لطفاً در صورت تمایل موارد زیر را با دقت و صحت، کامل کنید:
.
.
.
نام و نام خانوادگی
.
.
.
پیامی مبنی بر حمایت از دکتر صابری
شغل
محل خدمت / محل تحصیل
.
.
.
رایانامه (ای میل) معتبر
اگر نیاز به کمک شما داشته باشم
ایا پرونده وکالت در شهرستان را قبول می کنید؟
در پناه خداوند بزرگ ومهربان