- شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
- درباره دیداد
- تماس با ما
به نقل از انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد - دوره تابستانی حقوق بین الملل عمومی آکادمی لاهه از روز دوشنبه ۱۶ تیر با حضور استاد برجسته حقوق بین الملل ایران و عضو موسس و رئیس انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد از بدو تأسیس تا سال ۱۳۹۲، دکتر جمشید ممتاز آغاز به کار کرد.
دکتر ممتاز در این دوره سه هفته ای، به عنوان اولین مدرس آسیایی تاریخ درس عمومی آکادمی لاهه، درس «سلسله مراتب نظم حقوقی بین المللی» را برای حدود ۴۰۰ نفر تدریس خواهد کرد. دوره تابستانی آکادمی لاهه، هر ساله بوسیله با تجربه ترین و شناخته شده ترین استادان حقوق بین الملل برگزار می شود و استادان به تبیین و تشریح روندهای موجود در حقوق بین الملل می پردازند. تدریس درس عمومی در این آکادمی برای استادان حقوق بین الملل به معنای دستیابی به اوج قلۀ اعتبار علمی است. درسی که حاصل پژوهشی حداقل ۴ ساله است و در مجموعه بسیار ارزشمند دروس آکادمی حقوق بین الملل برای استفاده علاقمندان باقی خواهد ماند.
این دوره های تابستانی، مطرح ترین دوره آموزشی حقوق بین الملل است که هر ساله طی شش هفته برگزار می شود؛ سه هفته ابتدایی به حقوق بین الملل عمومی و سه هفته آخر به حقوق بین الملل خصوصی می پردازد. طی ۸۰ سال گذشته، هزاران دانشجو از سرتاسر جهان در این دوره شرکت کرده اند. بسیاری از دانشجویان حاضر در این دوره ها، بعدها به یکی از مبرزترین نقش آفرینان در عرصه آموزش، پژوهش یا دیپلماسی بدل گشته اند. معمولاً این دوره تابستانی به عنوان فرصت مغتنمی برای دیدار با «نام های بزرگ» حقوق بین الملل و مشارکت در یک دوره سطوح عالی قلمداد می شود.
دکتر ممتاز، اولین و تنها استاد ایرانی تاریخ آکادمی، تحصیلات خود را در فرانسه و با پایان نامه دکتری «نظام حقوقی بستر زیر دریاها» به پایان رساند. این استاد برجسته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، استاد مدعو دانشگاه های سوربن، کن و گرنوبل در فرانسه و بسیاری دیگر از نهادهای آموزشی بین المللی است.
در کنار فعالیت های آکادمیک، دکتر ممتاز به عنوان یک حقوقدان برجسته به عضویت هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نشست های مختلف بین المللی، از جمله نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل متحد می باشند. عضویت و ریاست کمیسیون حقوق بین الملل از جمله دیگر سوابق این استاد برجسته است.
جناب آقای دکتر ممتاز، پیش از این نیز در سال ۲۰۰۱ درس اختصاصی با عنوان «حقوق بین الملل بشردوستانه قابل اعمال بر مخاصمات مسلحانۀ غیر بین المللی» را در دورۀ تابستانی آکادمی ارایه نموده اند. همچنین در سپتامبر ۲۰۰۷، پژوهشی جمعی را در «مرکز مطالعات و پژوهش در حقوق بین الملل و روابط بین الملل» این آکادمی، در بخش فرانسه زبان، هدایت نمودند. شایان ذکر است که اینگونه پژوهش ها هر ساله در دو بخش انگلیسی زبان و فرانسه زبان، هر یک تحت نظر یکی از استادان شناخته شده حقوق بین الملل در خصوص موضوعی واحد، صورت می گیرد و نهایتاً به صورت کتابی که هر فصل آن توسط استادان و دانش پژوهان شرکت کننده در این دوره تهیه شده است، منتشر می شود.
در ابتدای آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۴ – ۱۳۹۳ ، دکتر جمشید ممتاز طی نشستی که از سوی انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد، به تبیین مباحث مطروحه در دوره آکادمی لاهه خواهند پرداخت.
لطفا اطلاعاتی درمورد زمان برگزاری و نحوه ثبت نام بدهید.
متشکرم.
خواهشمندم نسبت به چگونگی ثبت نام راهنمایی بفرمایید.
09126830597