گزارش اولین نشست هم اندیشی داوری

 

تهیه و تنظیم: آموزش و تحقیقات مرکز داوری اتاق ایران

 

 

اولین جلسه از نشست های "هم اندیشی داوری"  با هدف طرح مسائل و مشکلات داوری و بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل این حوزه به میزبانی مرکز داوری اتاق ایران در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار گردید.

 

 مدعوین این جلسه استادان حقوق، قضات، داوران، وکلای دادگستری و عده ای از اعضای دیوان مرکز داوری اتاق ایران بودند. عده ای از قضات برجسته دادگستری که عمدتا در حوزه داوری کار می کنند نیز در این جلسه حاضر بودند.

 

نخستین سخنران آقای دکتر منصور امینی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بودند. ایشان در خصوص پیشنهاد تشکیل نشست های هم اندیشی اظهار داشتند که در برخی موارد سوالات بسیاری در حوزه داوری مطرح می گردد که در مورد آنها تشتت آراء وجود دارد. به منظور نزدیک کردن نظرات و هماهنگی در مقوله داوری، تشکیل چنین جلساتی مرکب از همه صاحبنظران بسیار مفید و راهگشاست.

 

در ادامه آقای دکتر محسن محبی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد(واحد علوم – تحقیقات) و دبیر کل مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران طی سخنانی اظهار داشتند در سال های اخیر مقوله داوری مورد توجه اغلب حقوقدانان قرارگرفته است. اگر چه این توجه موجب گسترش و اعتلای  نهاد داوری شده، اما بعضا مشکلات یا بدفهمی هایی در این زمینه به وجود آورده که بعضی از آنها موجب نگرانی دست اندرکاران این حوزه است.

 

دبیر کل مرکز داوری اتاق ایران با برشمردن موارد و مثال هایی از این مشکلات، اظهار نمود این قبیل هم اندیشی ها که مرکب از اساتید و قضات و وکلای فعال در عرصه داوری است می تواند راه حل هائی ارائه کند. وی اضافه کرد مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران آمادگی دارد پشتیبانی های لازم را برای تشکیل و بهره برداری از این نوع جلسات انجام دهد.

 

در ادامه از مدعوین در خواست گردید نظرات خود را در خصوص شیوه کار و نحوه برگزاری هر چه مفید تر این جلسات و نیز موضوعات قابل بحث ارائه نمایند تا پس از جمع بندی، جهت اتخاذ تصمیم در مورد جلسات آتی ارائه شود.

 

در پایان جلسه قرار شد اولین موضوع با نظر آقایان دکتر محبی و دکتر امینی انتخاب شود تا در جلسه بعد مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

اشتراک گذاری:
در دفاع از شرف و خدمت استاد ریگو؛ گزارشی از چاپ ارج نامه پروفسور فرانسوا ریگوگزارش جلسات استماع دیوان بین المللی دادگستری در خصوص رسیدگی به اعتراض مقدماتی آمریکا به دادخواست ایران در پروندۀ «نقض عهدنامۀ مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی ۱۹۵۵» _ ۲۴ تا ۳۱ شهریور ۱۳۹۹گزارش نشست خوانش اسناد بین‌المللی: گزارش مخبر ویژه کمیسیون حقوق بین‌الملل با عنوان «قواعد غیرقابل عدول حقوق بین‌الملل(قواعد آمره)» _ مهر ۱۳۹۶
verification