نام فیلم: محکومیت

شعار فیلم: ماجرایی فوق العاده از اینکه تا چه میزان برای خانواده مبارزه می کنیم

سال تولید: ۲۰۱۰

محصول: امریکا

کارگردان: تونی گُلدواین

بازیگران: هیلاری سوانک، سم راکوِل، مینی درایور و ...

مدت زمان: ۰۱:۴۷

درجه بندی سنی: بزرگسالان

امتیاز در سایت IMDB: ۸.۱ از ۱۰

ارزش دیدن فیلم برای حقوقی ها: بسیار زیاد / زیاد / معمولی / کم / بسیار کم

 

  معرفی فیلم

محکومیت محصول ۲۰۱۰ امریکا است که داستان آن روایتگر یک ماجرای واقعی می باشد که در دهه هشتاد میلادی بوقوع پیوسته است.

 

  داستان (خطر لو رفتن داستان)

بتی و کنی (آن واترز) خواهر و برادری هستند که دوران کودکی پُر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و همواره در طول زندگی سختی های زیادی را متحمل شده اند. پدر و مادر این دو کار درست و حسابی نداشته و به فرزندان خود نیز توجهی نمی کردند. با وجود تمام مصائبی که این خواهر و برادر کشیده اند، هیچ وقت و در هیچ موقعیتی پشت یکدیگر را خالی نکرده و همواره همچون کوه پشت یکدیگر ایستاده و از یکدیگر حمایت کرده اند. زمانیکه این دو دوران نوجوانی را پشت سر می گذارند و پس از تشکیل خانواده، کنی به اتهام قتل یک زن دستگیر می شود و هیئت منصفه بنابر شهادت شهود وی را مجرم تشخیص داده و حکم به حبس ابد وی می دهند.

بتی که برادر خود را به خوبی می شناسد و به بی گناهی وی ایمان دارد، برای نجات برادر خود و اعاده حیثیت از وی، عزم خود را جزم می کند؛ بتی ابتدا تحصیلات ناتمام دبیرستان را به اتمام می رساند، سپس در دانشکده حقوق ثبت نام کرده و پس از قبولی در دانشگاه در آزمون وکالت شرکت می کند و این آزمون را نیز با موفقیت پشت سر می گذارد. بتی پس از اخذ پروانه وکالت، با یکی از دوستان وکیل خود به نام آبرا رایس (با بازی مینی درایور) که در دوران دانشگاه با هم آشنا شده اند و یک وکیل با تجربه به نام بری شسک (پیتر گالاگر) که فعالیت های داوطلبانه انجام می دهد، پس از پیگیری های متعدد و استفاده از آزمایش «دی ان ای»، موفق می شوند تا بی گناهی کنی را ثابت کند.

 

  پیام حقوقی فیلم

بتی از یک سو خواهر کنی، و از سوی دیگر وکیل وی می باشد و اعتقاد راسخ دارد که برادر/موکلش بی گناه است و در این مسیر از هیچ تلاشی کوتاهی نمی کند. ایمان به بی گناه بودن و تلاش برای نجات یک فرد بیگناه از مجازات، پیام اصلی فیلم است که هر وکیل جویای عدالتی باید آن را سرلوحه کار خود قرار دهد. شاید فیلم سعی دارد این پیام را منتقل کند که همانطور که وکلا برای موکلینی که نسبت نزدیکی با ایشان دارند، تمام تلاش خود را می کنند تا بی گناهی آن فرد را ثابت کنند، برای سایر موکلین خود نیز باید به همین اندازه تلاش کنند. به عبارت دیگر، دفاع از عدالت و رسیدن حق به حق دار، باید اولویت اصلی وکیل باشد نه نسبت خانوادگی. شایان ذکر است که بتی آن واترز بعد از آزادی برادرش از زندان، زندگی خود را وقف دفاع از کسانی کرد که بی گناه زندانی شده بودند.

 

  ارزش دیدن فیلم برای حقوقی ها

ارزش دیدن زیاد این فیلم برای حقوقی ها از چند جهت حائز اهمیت است. اول، ایمان بتی به بی گناه بودن برادر/موکل اش و تلاش برای اثبات بی گناهی وی و تمام مشقت هایی که در این مسیر متحمل می شود. دوم، عدم توانایی بتی در ایجاد یک تعادل بین زندگی شخصی و زندگی حرفه ای اش که نهایتاً منجر به متلاشی شدن زندگی شخصی اش می شود. هرچند دفاع از حق و عدالت مهم است اما باید سعی شود تا به زندگی شخصی وکیل (یا قاضی یا سایر افراد مرتبط) خللی وارد نشود. سوم ظهور فناوری های نوین و نقش آنها در کمک به کشف حقیفت است که وکلا و قضات باید به آنها توجه ویژه داشته باشند.

 

 

اشتراک گذاری:
حقوق و ادبیات: معرفی کتاب «وداع با اسلحه» (۱۹۲۹)حقوق و سینما: معرفی فیلم «وکیل لینکلن» (۲۰۱۱)حقوق و سینما: معرفی فیلم «آرژانتین، ۱۹۸۵» (۲۰۲۲)
verification
زمان ثبت
شنبه 30 دی 1396 15:05
عالی بود ممنون
هندیان
زمان ثبت
یکشنبه 04 شهریور 1397 07:49
مطلب خوبیست.پیشنهاد میکنم فیلم های ایرانی رو هم تحلیل کنین.
مهدی عظیمی